Halep-Lazkiye bağlantısı koptu

Suriye’de İslamcı El Nusra Cephesi’nin de dahil olduğu muhalif silahlı gruplar, İdlib’in batı kırsalında Eriha ve çevresini ele geçirdi. Bu, rejimin Halep-Lazkiye bağlantısını kaybetmesi anlamına geliyor.

Halep-Lazkiye bağlantısı koptu

Suriye’de muhalif güçler ülkenin kuzeybatısındaki İdlib vilayetinde ordunun kontrolündeki son kent olan Eriha’yı da ele geçirdi.

Eriha’nın düşmesiyle Türkiye sınırındaki vilayetin büyük bir kısmı muhaliflerin eline geçmiş oldu. Suriye’de resmi yayın organları, hükümet güçlerinin ‘Nusra Cephesi’nin yoğun saldırısı üzerine Eriha’dan çekildiklerini’ bildirdi. Eriha’nın muhaliflerin eline geçmesiyle birlikte İdlib’ın batı kırsalındaki hükümet güçlerinin varlığının bittiği ve Şam yönetiminin Halep ile Lazkiye arasındaki bağlantı yolunu da kaybetmesi anlamına geldiği belirtildi.

HEDEF LAZKİYE

Suriyeli muhalifler çoğunlukla Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın da dahil olduğu Alevi azınlığın yaşadığı Lazkiye kentinine doğru ilerliyor. Muhalifler, hükümet güçlerinin Eriha düştükten sonra batıya doğru kaçtıklarını söylüyorlar. El Nusra lideri Ebu Muhammed El Culani kısa bir süre önce verdiği mülakatta Fetih Ordusu’nun siyasi çözüm istemediğini, silah gücüyle rejimi yıkıp İslami bir yönetim kuracaklarını bildirmişti.

Culani bir başka mülakatında da, El Kaide lideri Eymen el Zevahiri’nin kendilerine batıya saldırı başlatmak için Suriye’yi kullanmamalarını söylediğini kaydetmiş ve başkent Şam’ı ele geçirip Cumhurbaşkanı Esad’ı devirmek istediklerini belirtmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X