Halep savaşı

Suriye’nin Halep kentinde ordu birlikleriyle muhalifler arasında şiddetli çatışmalar sürüyor. Rus jetlerinin desteğiyle saldırıları püskürtmeye çalışan Suriye ordusu, muhaliflerin ele geçirdiği bazı bölgeleri geri aldı.

Halep savaşı

Silahlı muhaliflerin, ordunun kuşatmasını yarmaya çalıştığı Suriye’nin Halep kentinde şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Muhaliflerin, kentteki kuşatmayı kırmak için yeni bir saldırı başlattığı  bazı Özbek savaşçılar ile Fetih El Şam Cephesi’nin (El Nusra) de saldırılara katıldığı bildirildi. Muhalifler operasyon kapsamında, Halep’in Ramuseh bölgesinde Devlet Başkanı Beşar Esad’ın karargah olarak kullandığı binaya kazdıkları tünel yardımıyla bomba döşedi. Muhalifler, bombaları patlatarak Esad’ın karargahını havaya uçururken, patlamada çok sayıda askerin hayatını kaybettiği öne sürüldü. 

Suriye ordusunun da, Rusya’nın hava saldırılarının yardımı ile muhaliflerin ele geçirdiği bazı bölgeleri geri aldığı bildirdi. 

DESTANSI SAVAŞ 

Muhalifler daha önce stratejik Ramuseh bölgesi yakınlarında Suriye ordusuna ait mevzilerin altına kazılan tünelde büyük bir bombayı infilak ettirmişti. 

Suriyeli muhaliflerin komutanlarından biri yaklaşık 10 bin asker, en az 95 tank ve çok sayıda roketatarlarla ‘Halep’te destansı bir savaşa girdiklerini’ söyledi. 

Halep, Suriye’de Mart 2011’de başlayan ve zamanla iç savaşa dönüşen isyan öncesi ülkenin ticari başkentiydi ve zengin bir mimariyle kültürel hazineye sahipti. Ancak iç savaş yüzünden kentin büyük kısmı yıkıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X