Halep’e ortak operasyon

Rusya ve ABD’nin Halep’te ortak mücadeleye başlamaya yakın olduğu bildirildi.

Halep’e ortak operasyon

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Moskova ve Washington’ın Suriye’nin Halep kentindeki terörist gruplara ortak operasyonlar düzenlemek için görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. 

Rossiya 24 televizyonuna röportaj veren Şoygu, ‘ABD’li meslektaşlarımızla görüşmelerin çok aktif bir aşamasındayız. Halep’te barışın sağlanması ve insanların evlerine dönebilmesi için gerçek anlamda birlikte mücadele etmemize izin verecek bir formüle adım adım yaklaşıyoruz’ dedi.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov Rusya, İran ve Türkiye’nin yakın zamanda Suriye konusunda üçlü bir görüşme yapabileceği açıkladı. Bogdanov, ‘Rusya ve İran, Türkiye ile Suriye ve genel olarak Ortadoğu’yla ilgili ikili aktif görüşmeler yapmak konusunda anlaştı. Türk partnerlerimizle yapılacak bu görüşmelerin dışişleri bakanlıkları arasında yapılacak üçlü istişarelere dönüştürülmesi de gayet mümkün’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X