Halep’in doğusu Esad’ın kontrolünde

Rusya Genelkurmayı, Suriye ordusunun Halep’in doğusunun yüzde 93’ünü kontrolü altına aldığını açıkladı.

Halep’in doğusu Esad’ın kontrolünde

Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi Sergey Rudskoy, son 4 gün içerisinde Halep’in militanların kontrolünde olan bölgelerinin üçte bir oranında azaldığını belirtti. ‘Halep’in yüzde 93’ü Suriye ordusunun kontrolünde& diyen Rudskoy, kentin doğusundaki 52 mahallenin militanların elinden geri alındığını kaydetti. Rudskoy, ‘Bu sonuçların Suriye ordusunun kara güçlerinin operasyonları sonucunda alındığına dikkat çekmek isterim’ ifadelerini kullandı.

Bu arada Halep’in doğusundan kaçan sivillerin sayısının 100 bine ulaştığı bildirildi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin verdiği bilgilere göre, 100 bin kişinin 70 bininin Halep içinde Suriye Ordusu tarafından kontrol edilen bölgelere kaçtığını, 30 bininin ise Kürtlerin kontrolündeki bölgelere sığındığını duyurdu. Muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde 120 bin sivilin daha bulunduğu tahmin ediliyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X