Halep`in kuzeyindeki çatışmalar şiddetlendi

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları Kobani`deki IŞİD mevzilerini bombaladı.

Halep`in kuzeyindeki çatışmalar şiddetlendi
Halep’e bağlı Kobani’de süren çatışmalar, şehrin batı kesiminde yoğunlaştı. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları sabah saatlerinden itibaren Kobani’deki IŞİD mevzilerini bombaladı. Esad’a bağlı ordu birliklerinin Halep’in tümünü kuşatmak için günlerdir ağır saldırı altında tuttuğu Handerat ve Sifat cephesinde çatışmalar şiddetlenirken, Seraya’s-Selam (Barış Bölükleri) saha komutanlarından Ebu İbrahim, “Cephenin en önemli hatlarınden biri olan Telmalid köyünde bölgeyi denetleyebilen bir tepe bulunuyor ve IŞİD, tepeye keskin nişancılar yerleştirdi. Bu da Mari tarafından Halep merkeziyle kuzey kırsalı arasındaki bağlantıyı kopardı’ dedi.
 
Kobani’yi kuşatan IŞİD’le çatışan YPG’ye Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi’nden de militan takviyesi yapılacağı belirtildi. YPG’ye destek amacıyla bir grup savaşçının Kobani’ye gideceği belirtildi. Öte yandan Irak’ın Ramadi kentinde 2’si çocuk 16 kişinin de terör örgütü IŞİD militanları tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X