Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Halep’in sesini dünyaya duyuran Bana tahliye edildi

Suriye’de rejim güçlerinin doğu Halep’te yaptığı katliamı dünyaya sosyal medya üzerinden duyuran 7 yaşındaki Bana tahliye edildi.

Suriye'de rejim güçlerinin doğu Halep'te yaptığı katliamı dünyaya sosyal medya

Suriye’nin Halep kentindeki katliamı dünyaya sosyal medya üzerinden duyuran 7 yaşındaki Bana Alabed, tahliye edilerek güvenli bölgeye getirildi.

İdlib’deki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Alabed ailesi, bugün doğuHalep’ten çıkan otobüslerle Türkiye sınırında muhaliflerin kontrolündeki İdlib’e vardı.

“Evimiz vuruldu ve enkazdan çıktık”

Bana, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Orada hep bombardıman vardı. Evimiz vuruldu ve enkazın altından çıktık. Kimse bizimle ilgilenmiyordu.” dedi.

Doğu Halep’in Katırcı mahallesinde yaşayan Bana ve İngilizce öğretmeni annesi Fatma, 3 ay önce Twitter’da açtıkları hesapla dünyaya, katliamın sona ermesi için harekete geçme çağrısı yapıyordu. 

Anne Fatma, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na mesaj atarak yardım çağrısı yapmış, Çavuşoğlu da yanıtında kuşatmadaki diğer sivillerle birlikte Bana’nın ailesini güvenli şekilde kurtarma sözü vermişti. 

Anne ve kızın yaklaşık 320 bin takipçisi bulunuyor. 

14 binin üzerinde kişi İdlib’e ulaştı

Tahliyelerin başladığı perşembe gününden bu yana 14 binden fazla kişi otobüslerle ve kendi imkanlarıyla İdlib’e ulaştı.

Türkiye ile Rusya’nın arabulucuğunda dün muhalifler ve rejim ile rejim yanlısı terörist gruplar arasında tahliyelere ilişkin yeni bir mutabakat sağlanmıştı.


Avatar Seç KAPAT
Rus devlet posta ve kargo kurumu Pochta Rossii, ABD ile
Sıradaki Haber Rusya ile ABD arasında sevkiyat yeniden başladı