‘Halep’in yüzde 95’i geri alındı’

Halep kentinde ilerleyişini sürdüren Suriye ordusu, kentin neredeyse tamamında kontrolü geri aldı. Dört haftadır süren operasyonda, 2 bin 200 militanın silah bıraktığı açıklandı.

‘Halep’in yüzde 95’i geri alındı’

Suriye ordusu ve müttefikleri Halep operasyonunu sona erdirmek üzere. Suriye ordusuna bağlı birliklerin, kentin doğusundaki Şeyh Said, El-Şahidin, Karm el-Efendi, Karm el-Dada ile Salihin semtlerinde isyancıları püskürttüğünü duyurdu. 

 

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Suriye ordusu kentin yüzde 95’inde kontrolü sağladı. Bakanlık, son 24 saatte 728 isyancının silahlarını bıraktığını da açıkladı. 

Kentteki silanlı muhaliflerin kontrol ettikleri az sayıdaki mahalleden de çekilmeye başladığı duyuruldu.  

Moskova ayrıca, Halep krizine çözüm için Cenevre’de sürdürülen toplantılarda Washington ile henüz uzlaşı sağlanamadığını bildirdi. 

‘100 BİNDEN FAZA KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ’ 

Halep operasyonuna başlandığından bu yana ise 40 binden fazlası çocuk 100 bini aşkın sivilin kentten tahliye edildiği bildirildiği,  5 bin 100 sivilin ise isyancılardan kurtarılan bölgelerde yer alan evlerine döndüğü bildirildi.

 

2 BİN 200 MİLİTAN SİLAH BIRAKTI

Rusya’nın Suriye’deki ateşkes izleme merkezi, 2 bin 200’den fazla militanın silah bıraktığını da bildirdi. Merkez, teslim olan militanlardan 2 bin 137’sinin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın kararıyla affedildiğini de aktardı. 

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin başkanı Rami Abdülrahman ise ‘Halep’teki savaşın sona erdiğini’ söyledi. Reuters’a konuşan Abdülrahman, silahlı grupların ellerindeki son altı mahalleden de çekildiklerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X