Halep’te ‘deprem etkisine’ yol açan saldırıda 30 kişi öldü

“Deprem etkisine” yol açan bombalarla Suriye’nin Halep kentine düzenlenen saldırılarda 30 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Halep’te ‘deprem etkisine’ yol açan saldırıda 30 kişi öldü

Suriye’de Beşşar Esad rejiminin kuşatması altındaki Halep’te muhaliflerin kontrolünde yer alan semtlere ”deprem etkisine” yol açan bombalarla düzenlenen hava saldırısında 30 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

 

Halep’teki sivil savunma yetkilisi Babiris Meşal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejime ya da Rusya’ya ait olduğunu düşündükleri savaş uçaklarının, muhaliflerin kontrolündeki Haydariyye semtinde Zeytuniye Caddesi ile Hüllük ve Bustan el-Başa semtlerine ”deprem etkisi” yaratan bombalarla saldırdığını söyledi.

 

Saldırıda, Haydariyye’de 17, Hüllük’te 7 ve Bustan el-Başa’da 6 sivilin yaşamını yitirdiğini, onlarca kişinin yaralandığını ifade eden Meşal, ”Ruslar son dönemde Halep’te muhaliflerin denetimindeki bölgelere ‘deprem etkisi’ yaratan bombalarla saldırıyor. Saldırılar sadece sivil yerleşim alanlarına yapılıyor.” dedi.

 

”Enkaz altından bir kişi canlı olarak çıkartıldı”

 

Meşal, ”Rus uçaklarının bombaladığı Haydariyye semtinde yıkılan 4 katlı bir binanın enkazları altından uzun uğraşlar sonucunda 31 yaşındaki Yusuf Hasan’ı canlı olarak çıkartmayı başardık. Kafasına kadar enkaza gömülmüş halde bulduğumuz Hasan’ı kısıtlı imkanlarla enkaz altından çıkarmayı başardık.” diye konuştu.

 

Rejimin, Halep’te muhalif güçleri kuşattığı bölgelere, 19 Eylül’den bu yana Rusya ile birlikte artırdığı hava saldırılarında 500’e yakın kişi hayatını kaybederken bin 600’den fazla kişi yaralandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X