Halep’te TL tartışması

Suriye’nin ikinci büyük kenti Halep’te muhalifler para birimi olarak liraya geçmeyi tartışıyor. Muhalifler Şam yönetimi ile bağları koparabilmek için ekonominin Türk Lirası ile işlemesini istiyor.

Halep’te TL tartışması

Suriyeli muhalifler, Halep’in kendi kontrolleri altındaki bölgelerinde ana para birimi olarak Türk Lirası kullanılmasını istiyor.

 

İngiliz Financial Times gazetesine göre, Halep’teki muhalifler Şam hükümetiyle olan tüm bağları koparabilmek için ekonominin Türk Lirası’yla işlemesi gerektiğini savunuyor.   Haberde, TL’yi savunanlarla Suriye Lirası yanlılarının ikiye bölünmüş olduklarına işaret ediliyor. TL savunucuları, karşı tarafı ihanetle suçlarken, Suriye Lirası yanlılarına göre, para birimine sahip çıkılması hükümete bağlılık değil, milliyetçilik göstergesi.

EN ZAYIF NOKTA

Türkiye’nin kuzey Suriye’nin en büyük ticaret ortağı konumunda olduğu belirtilirken, muhaliflerin böyle bir adımın, Suriye hükümetini en zayıf noktasından vuracağına inandıkları kaydediliyor. Haberde, savaş nedeniyle çöken kuzey Suriye ekonomisi için Türkiye sınırının bir can damarı haline geldiği de aktarılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X