Halil İnalcık yad edildi

Osmangazi Belediyesi tarafından her ay düzenlenen Kültür ve Tarih Konferansları’nın Kasım ayındaki oturumunda, geçtiğimiz günlerde 100 yaşındayken vefat eden dünyaca ünlü tarih profesörü Halil İnalcık’ın hayatı ve Türk tarihine yapmış olduğu katkılar ele

Halil İnalcık yad edildi

Ördekli Kültür Merkezi’nde ‘Şeyh-ül Müverrihin  Halil İnalcık’ adı ile gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, eserleriyle Osmanlı-Türk tarihine hem siyasi ve ekonomik konularda, hem de kültür ve medeniyet tarihi alanında önemli katkılarda bulunmuş tarih profesörü Halil İnalcık’ın hayatını anlattı. Kendisi de Halil İnalcık’ın öğrencisi olan Oğuzoğlu, İnalcık’ın Osmanlı ve Türk tarihçisi olarak dünyaca ün kazandığını belirterek, “Hocamız 1924 yılında henüz 8 yaşındayken ailesi ve akrabaları ile birlikte Kırım’dan Bursa’ya göç etti. Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Yeni Çağ Tarihi bölümünde yüksek öğrenimini tamamlayan İnalcık, 1945 yılından itibaren Bursa üzerine makaleler yayınlamaya başladı. Birçok araştırmasında ve kitabında Bursa’yı anlatarak, Bursa’nın iktisadi merkez olarak yükselmesini ve bir dünya ticaret merkezi haline gelmesini işledi” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X