Halil Karaatlı toprağa verildi

81 yaşında yaşamını yitiren 15 ve 16. dönem Adalet Partisi Bursa Milletvekili Halil Karaatlı, dün son yolculuğuna uğurlandı.

Halil Karaatlı toprağa verildi

Halil Karaatlı için Ulucami’de ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazına ailesi, yakınları, AK Parti Bursa milletvekilleri Zekeriya Birkan ve İsmet Su katıldı. 

Karaatlı’nın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Bademli Mezarlığı’nda toprağa verildi. 1934 yılında Osmanpazarı’nda dünyaya gelen 81 yaşındaki Halil Karaatlı, İstanbul’da Yüksek İslam Enstitüsü ve Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. İstanbul’da vaiz olarak çalıştı. Adalet Partisi’ne (AP) girdi. 1973 ve 1977 milletvekili genel seçimlerinde bu partinin listesinden milletvekili seçildi. TBMM Başkanlık Divanı’nda görev aldı. 12 Eylül 1980’deki ordu müdahalesiyle parlamentodaki görevi sona erdi. Daha sonra bir süre aktif siyasi yaşamdan çekildi ise de 1988 genel seçimleri öncesinde Fazilet Partisi’ne başvuruda bulunarak milletvekili aday adayı oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X