Halk Eğitim’den okuma-yazma kursu

Orhaneli’nde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yetişkinlere yönelik olarak okuma-yazma kursu düzenlendi. Kursa 60 yaş üstü iki kişi katıldı. Kursiyerler haftanın 5 günü eğitim alıyor. 3 ay sürecek eğitimler sonunda kursiyerlere sertifika verilecek.

Halk Eğitim’den okuma-yazma kursu

OSMAN SAK

Orhaneli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özkan Sevimli, çok sayıda kurs açtıklarını ve bunlardan birinin de okuma-yazma kursu olduğunu söyledi. Sevimli günlük hayatta zorluk yaşayan vatandaşların okuma-yazma öğrenmek için kurslara katıldığını, şu an 2 kursiyerin eğitime devam ettiğini kaydetti.

OKUMAK İSTİYORUZ

Kurs öğretmenleri Güngör Başay ve Remziye Başay da özellikle kadınların okuma-yazma öğrenmeyi çok istediklerini ifade etti. Eğitimlere katılan 2 kursiyer de kursun açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Bugüne kadar hiç okula gitmediklerini ve okuma-yazma öğrenmek istediklerini ifade eden kursiyerler, “Halk Eğitim Merkezi’nin açmış olduğu kurs sayesinde okuma-yazma öğreniyoruz. Şimdi inşallah okuma-yazmayı öğrenip her şeyi okuyup yazacağız. Bizlere bu imkanı tanıyanlara teşekkür diyoruz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X