Halk otobüslerine bedava yolcu teşviği

Uzun zamandır ücretsiz yolcuları taşımaktan dolayı şikayet eden özel halk otobüslerini yakından ilgilendiren bir karar alındı.

Halk otobüslerine bedava yolcu teşviği

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, şehir içi ücretsiz toplu taşıma hizmeti verecek belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait araçlara bin liraya kadar devlet desteği verilecek. Bu rakam İstanbul’da ve Ankara’da 1000, diğer büyükşehirlerde 750 TL olacak. Bu desteğin her ay araç başına şeklinde ödeneceği belirtildi.

AZ AMA ŞÜKDERİYORUZ

Özel halk otobüsçüleri ise bu yardımın yetersiz olduğu görüşünde. Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanvekili Ramazan Çalan, devlet desteğine olumlu baktıklarını ancak, İstanbul ve Ankara’dan daha fazla yolcu taşıdıklarını iddia etti. Burada bir ayırım yapıldığını ve bu ayırımdan rahatsız olduklarının altını çizen Çalan, “Bursa’yı ayırmaları bizi üzdü. Biz şu anda ayda 500 bin civarında kişi taşıyoruz. Bize verilen pay az ama yine şükrediyoruz. 65 aş üstü binişlerin 4 binişle sınırlandırılması gerekiyor. Günde 15 ila 30 defa binişler var” diye konuştu.

KİMLER ÜCRETSİZ KULLANIYOR

Yaklaşık iki yıl önce 6495 sayılı kanunda yapılan değişiklikle 65 yaş, engelli ve vazife malulü ve yakınlarına ücretsiz seyahat kartı hakkı getirildi.

Bununla birlikte basın sigortası kapsamında sarı basın kartlı gazeteciler de ücretsiz seyahat edebiliyor ancak belirli bir aktarma sınırı bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X