Halk otobüslerinin değişimi yıl sonuna kaldı

Büyükşehir Belediyesi ile sürekli sıkıntı yaşayan ve vatandaşlardan da yoğun şikayetler alan halk otobüslerinin, yaz aylarında başladığı dönüşüm kapsamında 355 otobüsten bugüne kadar sadece 14’ü değişebildi.

Halk otobüslerinin değişimi yıl sonuna kaldı

SEYİT GÜNDOĞAN

Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, 65 yaşüstü yönetmeliğinin otobüsçü esnafının gelirlerini düşürdüğü için dönüşümün tamamlanamadığına dikkat çekerken, dönüşüm için yeni formüller aradıklarını söyledi. Otobüsçülerin 50’şerli ya da 100’li gruplar halinde toptan kredi almalarını sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Fidansoy, dönüşümün ancak 2015 sonuna kadar tamamlanabileceğini söyledi.   

‘DAHA KALİTELİ HİZMET VERMEK İSTİYORUZ’

Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkan Vekili Ramazan Çalan da, 355 otobüsten 150’sinin 10 yaşını doldurduğunu ve öncelikli olarak bunların değişmesi gerektiğini söyledi. Daha kaliteli hizmet vermek için araçları yenilemek istediklerini kaydeden Çalan, “Görüşmelerimiz sürüyor. Esnaf arkadaşlarımız araçlarının 2014 yerine 2015 model olması için yılbaşının geçmesini bekledi. Bunlardan dolayı değişim süreci biraz aksadı. Büyükşehir Belediyesi çalışmaya devam eden eski araçların sahiplerine 189TL cezai işlem uyguluyor. Sorunun çözümü için belediye yetkilileri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Kısa sürede sonuç almayı umuyoruz” diye konuştu. 

YENİ ARAÇLAR ÇEVRE DOSTU OLACAK…

Kullanımdaki 9 metrelik araçlardan bir metre daha uzun olan 10 metrelik yeni otobüslerin tamamı klimalı olacak. Engelli vatandaşların daha rahat binmesi için alçak tabanlı olacak otobüslerin, yolcu güvenliği açısından birçok artısı bulunuyor. Yeni araçlar, örme saçtan olacağı için darbeye dayanıklı olacak ve kapıları açık iken kesinlikle hareket etmeyecek. İçi daha geniş olan araçlarda 4 engelli vatandaş seyahat edebilecek. Bununla birlikte; özel otobüslerle ilgili şikâyetlerin başında gelen ‘10 numara yağ’ kullanımı da yeni araçlarla birlikte tarihe karışıyor.  Yeni araçlar, bırakın 10 numara yağ ile çalışmayı normal dizel yakıt ile bile çalışmayacak ve çevre dostu euro dizel yakıtla çalışacak. Otobüslerin imalatını üç farklı firma ile yapacak ve araçların tamamı aynı standartta olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X