Halka arzların ertelenmesinden memnun oldum

Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, son dönemde ertelenen halka arzlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Halka arzların ertelenmesinden memnun oldum

Her zaman halka arzların başarılı şekilde tamamlanmasını beklediklerini dile getiren Karadağ, ertelenen halka arzlarda firmaların bu kararı almasından Borsa Başkanı olarak memnun olduğunu söyledi.

Karadağ, sermaye piyasalarının sürdürülebilirliği açısından finans piyasasındaki  yatırımcıların birbiri ile haberleşen yatırımcılar olduklarına dikkati çeken Karadağ, ”Sizin pozisyonunuz kuvvetli olmazsa, gerektiğinde halka arz kararını erteleme, esnetme, azaltma, şartlara göre değiştirme şansınız olmazsa çok kötü fiyatlar alıp, halka arzı tamamlamak zorunda kalabilirsiniz.

Bu ertelemeyi yapan iki firmamızın da durumu şirketlerimizin finansalları güçlü. Bu onlara, ‘Biz bu şartlarda halka arz kararı aldık ama halka arzda başladığımız noktada değiliz.

Hem kurda hem siyasi iklimde değişmeler oldu. Bu halka arzı tamamlayalım mı’ sorusunu getirdi. Bence tamamlamamaları daha makul. Bu durum uluslararası piyasalara da ‘Her şart ve koşulda biz halka arzdan gelecek fonlara muhtaç değiliz” mesajı veriyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X