Halkın takımı İhsaniyespor

Hedefleri olan bir kulüp… Spora hizmeti benimseyen renkli bir başkan… 120 kişilik sporcu ordusuna ‘İyi eğitim, faydalı birey’ parolasını işleyen, tesislerini isteyen herkese açan, sosyal projelerin tam göbeğinde bulunan bir kulüp var bugün…

Halkın takımı İhsaniyespor

‘Mahallenin desteği bizi bu noktaya getirdi’ diyen Başkan Sinan Cankurt, ‘Tabii ki hayallerimiz var ama kulüp olarak sporcularımıza iyi eğitim vermek en büyük hedefimiz’ dedi. 

 

12 yılda çok yol kat etmiş bir kulübü tanıtıyoruz bugün… 2005 yılında 2. Amatör Küme’den yola çıkan ve son 4 yılda da Sinan Cantürk başkanlığında büyük bir atılım yaparak sporcu ordusu haline gelen HALKIN TAKIMI İHSANİYESPOR’u… Bu sezon 1. Amatör Küme’de tutunmayı başaran ancak gözü yükseklerde olan İhsaniyespor en büyük hizmeti altyapıda yapıyor… Mahalle kulübü olmasına rağmen U-19, U-17, U-16, U-13 ve U-11 liglerine katılarak en büyük hedefinin gençliğe hizmet olduğunu icraatleriyle anlatmaya çalışıyor…

TESİS HERKESE AÇIK

1. Amatör Küme’de ve tüm alt yaş liglerinde mücadele eden İhsaniyespor, ayrıca gerçekleştirdiği sosyal projelerle de Bursa’nın en gözde kulüplerinden biri. Başkan Sinan Cankurt’un 3 dönemdir görevde olduğu mavi beyazlılara geçtiğimiz sezon Nilüfer Belediyesi tarafından mahallenin göbeğinde güzel bir tesis kazandırıldı. İhsaniyespor da burayı sadece kendi kullanımına değil tüm mahalleliye açtı. Mavi beyazlılar gündüz halı sahada isteyen herkesin futbol oynamasına izin verirken, yaz aylarında da kadrosundaki tecrübeli antrenörlerle ücretsiz futbol okulu düzenliyor. 

EĞİTİM OLMAZSA OLMAZIMIZ

Amatör kümenin belki de en heyecanlı ve renkli başkanına sahipler… Sinan Cantürk, 2013 yılında devraldığı bayrağı 120 sporcuya kadar çıkartarak yoluna emin adımlarla ilerliyor… Halkla iç içe yaşayan, sporun yanı sıra sosyal projelerin içinde yer almaya gayret gösteren Cantürk, ‘Biz yarışmacı bir gençlik değil eğitimi ön planda tutmaya çalışan bir düşünceyle hareket ediyoruz. Tabii ki, hayallerimiz var. Özellikle, A takımımızı 3. Lig’e nasıl çıkartırız bunu hep arzuluyoruz. Ancak altyapımızın hedefi iyi, faydalı insan yetiştirmek’ dedi.

BAŞKANLARA TEŞEKKÜR

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in desteğini unutmalarının mümkün olmadığını ifade eden Başkan Cantürk, ‘Kulübümüze mükemmel bir tesis kazandırdı. Çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye de katkılarından dolayı minnettarız. Biz de kendilerinden aldığımız güçle genç kardeşlerimizi bir arada tutmaya çalışıyoruz. Mahalle muhtarımız Selami Cengiz ve mahalle komitesine de yanımızda oldukları için teşekkür ediyorum. Burada aile gibiyiz. Allah sağlık verdiği müddetçe de bu aileyi ayakta tutmaya ve parçası olmaya devam edeceğiz’ diye konuştu. 

OYUNCULARI 2. KÜME’YE GÖNDERDİK

Bursa’daki spor kulüplerinin şansı başkan ve yönetimlere sahip olduğunu vurgulayan Sinan Cantürk, ‘Hocalarımız Polat Avcı ve Kadir Güleç’le de çok uyumlu bir ekibiz. Aynı zamanda yönetim kurulu üyem Necmi Şenol, en büyük yardımcım. Mesela bu sezon bence çok güzel bir olayı hayata geçirdik. 1. Küme’de oynayan futbolcularımıza, sezon bittiği için kendilerini isteyen 2. Küme takımlarına gönderdik. Bir çoğu şimdi 2. Küme’de futbol oynamaya devam ediyor. Zaten sporun ana amacı da kardeşlik değil mi? Herkese kapımızın açık olduğunu gösterdik’ dedi. 

BİZ DE HATA YAPIYORUZ

Fair-play adına da önemli mesajlar veren Başkan Cantürk, ‘Sezon içerisinde hepimizin ufak tefek hataları, kalbini kırdığımız insanlar, kurumlar olmuştur. Özellikle hakem camiasıyla kulüpler arasında zaman zaman gerilimler yaşanıyor. Bizlerin hakem arkadaşlara çok fazla yüklenmemesi gerekiyor. Biz nasıl hata yapıyorsak onların da insan olduğunu ve hata yapabileceklerini bazen unutuyoruz. Bizim tek isteğimiz, hataların en aza indirilmesi. Kesinlikle bir kasıt aramıyoruz. Çünkü, hepimiz aynı geminin içindeyiz’ şeklinde konuştu.   

MOĞOLLAR’A KAPILARINI AÇTI

​İhsaniyespor, sosyal sorumluluk adına önemli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Mesela eğitim için Bursa’ya gelen Moğolistanlı öğrencilerden bir takım oluşturdu kulüp… Başkan Sinan Cantürk, ‘Kardeşlerimize kapılarımızı açtık. Spor yaptırıyoruz. İstanbul’da bir turnuvaya bile katıldılar. Bizi de Moğolistan’a davet ettiler. Kulübümüz adına faydalı bir etkinlik oldu’ dedi.   

 

İHSANİYESPOR YÖNETİMİ

Sinan Cankurt-BAŞKAN

Necmi Şenol

Kamil Çalışkan

Öncel Çapak

Cengiz İvgen

 

1.KÜME TAKIM KADROSU

Cem Sefa

Alpay Sergen

Taha Küçük

İbrahim Yiğit

Ömer Murat

Alper Yenice

Burak Aksoy

Özgür Sever

İrfan Tarhan

Murat Demir

Uğur Can Toktaş

Ethem İçoğlu

Alper Söğüt

Fatih Gür

Ogün Çakar

Engin Çalışkan

Samet Açılan

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X