Hamaney’den Çin’e övgü

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşen İran’ın dini lideri Hamaney, yaptırımlar uygulanırken yanlarında olduğu için Pekin’i övdü. Ülkesinin Batı’ya hiçbir zaman güvenmediğini söyledi.

Hamaney’den Çin’e övgü

İran’da resmi temaslarda bulunan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Cumartesi günü ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ile görüştü. Hamaney, Cinping’in ziyareti sırasında gelecek 25 yılı içeren kapsamlı bir stratejik işbirliği oluşturulmasına dair iki ülke cumhurbaşkanlarının vardığı anlaşmayı ‘doğru bir adım7 olarak değerlendirdi. Hamaney, yaptırımlar uygulanırken yanlarında olduğu için Çin’i övdü. ‘Batılılar, İran ulusunun güvenini hiçbir zaman kazanamadı. İran halkı ve hükümeti Çin gibi bağımsız ve güvenilir ülkelerle ilişkilerini geliştirmeye çalışıyor’ dedi.

 

Cinping’in ziyareti sırasında Pekin ve Tahran, 10 yıl içinde ticaret hacimlerini 600 milyar dolara çıkarma konusunda anlaşmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X