Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Hamaney’in Başdanışmanı’ndan Trump’a İsrail uyarısı

İran lideri Mücteba Hamaney’in Başdanışmanı ve ülkenin önde gelen siyasetçilerinden Ali Ekber Velayeti, ABD Başkanı Donald Trump’ın Tahran’a yönelik tehdit söylemlerine ilişkin, “İsrail’in ipiyle kuyuya inmenin ağır bir bedeli vardır.” dedi.

İran lideri Mücteba Hamaney'in Başdanışmanı ve ülkenin önde gelen siyasetçilerinden

Velayeti, sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, Trump’ın Çin ziyaretinden “eli boş döndüğünü” savundu.

Velayeti, “Tel Aviv’in kışkırtmasıyla şiddetlenen Trump’ın tehditleri stratejik bir tuzağa girmektir.” ifadelerini kullandı.

ABD’de İran konusunda bazı hesap hataları yapıldığını öne süren Velayeti, şunları kaydetti:

“Netanyahu’nun Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ziyaretinin açığa çıkmasıyla birlikte Abu Dabi’nin çaresizliği ve öfkesi ile Pentagon’un veri uydurmaları Washington’daki hesap krizini göstermektedir.”

İran’a yönelik olası bir saldırı durumunda ABD’nin Batı Asya’daki itibarını tamamen yitireceğini söyleyen Velayeti, “İsrail’in ipiyle bu kuyuya inmenin ağır bir bedeli vardır.” ifadelerini kullandı.


Avatar Seç KAPAT
NATO'nun geçen yıl Lahey'de düzenlenen zirvesinde alınan tarihi kararların ilk
Sıradaki Haber NATO’da alınan tarihi kararlar ilk kez Ankara Zirvesi’nde uygulanacak