Hamidiye’ye sosyal alan

İnegöl Belediyesi Hamidiye Mahallesi’nde çocuk oyun alanı, fitness ve dinlenme alanları ile 18 araçlık otoparkın yer aldığı projeyi tamamlayarak hizmete açtı.

Hamidiye’ye sosyal alan

İnegöl Belediyesi, Hamidiye Mahallesi’nde kullanışsız halde bulunan alanı hem çocukların hem de yetişkinlerin kullanabileceği yeni bir yaşam alanına dönüştürdü.

İçerisinde çocuk oyun alanı, fitness aletleri, dinlenme alanı ve otoparkı bulunan alan hizmete girdi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl’ü daha yaşanabilir modern bir kent yapabilmek adına her caddesinde, her sokağında izimizi bırakmaya çalışıyoruz. Asfaltıyla, tretuvarıyla, çocuk parklarıyla, dinlenme alanlarıyla sadece çocuklarımıza yönelik değil, büyüklerimizi de göz önüne alarak, araç otoparkımızı da planlayarak çalışmalar yapıyoruz. Bunu da mahalledeki ihtiyaca göre, mevcut alanlara göre projelendirmeye çalışıyoruz” dedi.

Aktaş, “Mevcut ağaçları da koruyarak bu projeyi hayata geçirdik. Bitkilendirme çalışmasında da sedir, ladin, akçaağaç, ardıç, taflan ve alev çalısı bitkilerine yer verildi. Ahşap oturma alanlarını da özellikle buraya uyumlu olduğu için kullandık. Yeşil alan çalışmasının dışında kalan bölge için kırmızı beyaz ve siyah renkli wash beton dikdörtgen ve kare formlu parke taş uygulamasına yer verilmiştir. Burada ayrıca gemi temalı bir çocuk oyun grubumuz da var. Burada yapılan çalışma toplamda 140 bin TL’ye mal oldu” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X