Hamsi 10 lira

Balık fiyatları son günlerde gerilese de, çeşitlilik ve bolluk açısından geçtiğimiz yılları aratıyor. Tuzpazarı’ndaki balıkçılarda, dün hamsi 10 liradan alıcı bekledi. 

Hamsi 10 lira

ASLIHAN AYDIN

İstavrit 15 liradan, sardalya 10 liradan, levrek ve çupra 28 liradan satılırken, uskumru için 35 lira, çinekop için 25 lira talep edildi. Geçen haftalarda kilosu 100 liraya kadar çıkan barbunyanın fiyatı ise boyutlarına göre 20-50 lirası arasında değişti. 

Havaların soğuması nedeniyle fiyatların biraz düştüğünü dile getiren balıkçılar, fiyat ve bolluk açısından geçen yılı mumla aradıklarını söylediler. Bu yıl balıkları pahalı alıp pahalı sattıklarından yakınan balıkçılar, zorlandıklarını vurguladılar. 

Balıkçı Murat Tuna, en fazla Karadeniz hamsisine talep olduğunu belirterek, fiyatların hava şartlarına göre değiştiğini kaydetti. Balıkçı Salih Paril ise havaların soğuduğu için fiyatların biraz gerilediğini ifade etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X