Hamsi 5 liraya düştü

Türkiye’de sofraların değişilmez balığı hamsinin fiyatı Bursa’daki tezgahlarda 5 liraya kadar düştü. Tüketicilerin yüzü gülüyor.

Hamsi 5 liraya düştü

ASLIHAN AYDIN

Uzun süredir yüksek fiyatlarda satılan hamsinin kilosu 5 liraya kadar düştü. Tuz Pazarı’ndaki balıkçılarda bir süredir 15 liralık etiketle satışa sunulan hamsinin kilogram fiyatı 5 liraya kadar geriledi. Bazı tezgahlarda bu rakam 10 liraya kadar çıkıyor. İstavrit ve sardalya 7 liradan alıcı beklerken, çinekopun kilogramı için 15-20 lira talep ediliyor. Mezgit 20 liradan, levrek 24 liradan satılıyor. Balıkçı Murat Tuna, en fazla hamsi, istavrit ve sardalyaya ilgi olduğunu belirterek, ”Fiyatların düşmesiyle birlikte satışlar arttı. Balık yemenin tam zamanı” dedi. 

BARBUN 100 LİRA

Tezgahlarda farklı çeşitler de göz dolduruyor. Somon 50 liradan, kalkan 80 liradan, dil balığı 70 liradan alıcı beklerken; karagözün üzerine 25 liralık, barbunun üzerine ise 80 ile 100 lira arasında değişen etiketler konuldu. Balıkçı Tolga Ötelaş, ”Bu balıkların belli bir müşterisi var. Fiyatları pahalı olduğu için az satılıyor” ifadelerini kullandı.

YANLIŞ AVLANMA SÜRÜYOR

Balıkçı Erdoğan Nalçacı, yanlış avlanma sorununa dikkat çekti. Yerinde kontrolün şart olduğunu dile getiren Nalçacı, “Balıklar, tezgahlara geldiğinde değil, yerinde kontrol edilmeli. Yani avlandığı yerde denetimler olmalı. O zaman sorunun önüne geçilecektir” diye konuştu. 

HAMSİ 2 AYDA 1,7 MİLYON DOLAR GETİRDİ

Türkiye’den 1 Eylül-7 Kasım döneminde 16 ülkeye 367 bin 970 kilogram hamsi ihraç edildi. İhracat geliri geçen sezonun aynı dönemine göre yüzde 13 artarak, 1 milyon 735 bin 352 dolara yükseldi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X