Hamsi bereketi

Karadeniz’de havaların soğumasıyla birlikte bol miktarda avlanmaya başlanılan hamsi, fiyatı da gerileyince vatandaşın tercihinde ilk sıraya yerleşti.

Hamsi bereketi

Bu sezon istenilen miktarda av yapılamaması nedeniyle kilogramı 15 liraya kadar çıkan hamsinin fiyatı, Ereğli ve Amasra’daki balıkçıların son günlerde yaptıkları av sonrası 5 liraya kadar geriledi. Doğu Karadeniz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Mutlu, balık satıcılarının, bir hafta önce kasası 170 lira olan hamsiyi şu anda 50 liradan alabildiğini söyledi. Hamsi fiyatındaki düşüşün Karadeniz’de yağan karın ardından av miktarının artmasından kaynaklandığını ifade eden Mutlu, aralık ve ocak ayında havaların daha da soğuyacağı düşünüldüğünde avlanan hamsi miktarının daha da artabileceğini dile getirdi. Mutlu, ”Hamsinin havaların soğumasıyla birlikte iyi av vermesi, bizi önümüzdeki günler için de umutlandırıyor. Bir ay ya da 15 gün bu şekilde av olsa hem vatandaş hem de balıkçılarımız için çok iyi olur” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X