Hamsi bolluğu

Av yasağının kalkmasıyla birlikte denize açılan teknelerde ağlar balıkla doluyor. Türkiye’de halkın en çok ilgi gösterdiği tür olan hamside bolluk dikkat çekerken, kilogram fiyatı 10-12 lira civarında seyrediyor.

Hamsi bolluğu

ASLIHAN AYDIN

Denizlerde av sezonunun açılmasıyla balıkçı tezgahlar balıkla doldu. Balıkçılar, sofraların vazgeçilmezi hamside bolluk yaşandığını belirtiyorlar.

Bursa’da dün balıkçı tezgahlarında hamsinin kilosu 10-12 liraya satılırken, istavrit 10-15 lira, sardalya ise 8-10 liradan alıcı buldu. Deniz çuprası ve deniz levreği ise 35 liradan satıldı.


Kocamanlar Balıkçılık’ın Sahibi Ömer Kocaman, hamside bolluk yaşandığını kaydetti. Palamutun ilk gün çok olduğunu dile getiren Kocaman, ”Sezonun ilk günü tanesi 12 ile 15 lira arasında fiyatı değişiyordu. Fakat bugün 20-25 lira arasında satılıyor. Palamut için havaların soğuması, yağmur yağması gerekiyor. Şu an boyları küçük, zaten zamanı değil” dedi. Bir gün bol olan balığın diğer gün az çıktığını ifade eden Kocaman, ”Sezon yeni başladığı için fiyatlar oturmadı. Önümüzdeki günlerde netleşir” diye konuştu.

FİYATLAR DÜŞECEK

Fikret Balıkçılık Çalışanı Mehmet Hazar, tekirin fiyatının boylarına göre 15 ile 40 lira arasında, barbunun ise 25 ile 30 lira arasında değiştiğini söyledi. Havaların biraz serinlemesi ve insanların tatil dönmesiyle işlerin hızlanacağını dile getiren Hazar şöyle devam etti: ‘


‘Hamsi şu sıralar bol. Önümüzdeki günlerde fiyatların biraz daha düşmesini bekliyoruz. Yaklaşan Kurban Bayramı işlerimizi olumsuz etkileyecek olsa da iki hafta sonra satışlar tekrar normale döner.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X