Hamsi cep yakıyor

Denizlerde av yasağının 1 Eylül’de son ermesiyle birlikte balık tezgahları hareketlendi. Bu yıl bol miktarda palamut avlandığını ifade eden balıkçılar, hamsinin ise az olduğunu kaydetti.

Hamsi cep yakıyor

EBRU TAŞDEMİR

Tuz Pazarı’ndaki balıkçılar vatandaşın en çok tercih ettiği balık olan hamsinin azar azar getirildiğine dikkati çekerek, bu balığın kasasının 500 lira olduğunu belirtti. Palamut fiyatının boyutlarına göre 15-20 lira arasında değiştiğini dile getiren balıkçılar, sardalyanın ise 20 liradan tezgahlardaki yerini aldığına işaret etti. Satışların henüz beklentileri karşılamadığının altını çizen Tuz Pazarı’ndaki balıkçı esnafı, fiyatların önceki yıllara göre artış gösterdiğini söyledi. Balıkçılar, yağışların artması ve havaların soğumasıyla birlikte fiyatların da aşağı çekileceğini anlattı.

FİYATIN DÜŞMESİ BEKLENİYOR

Hamsinin pahalılık nedeniyle alıcı bulmadığını vurgulayan balıkçı Mehmet Ali Tuna, ‘’Hamsinin bu yıl kasa fiyatı 500 lira, kilogramını ise 40 liradan satıyoruz. Vatandaş hamsi fiyatlarından memnun değil. İlerleyen günlerde fiyatın 30 liraya kadar gerilemesini bekliyoruz” dedi. Çipura ve levreğin 30-40 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulduğunu söyleyen Tuna, hamsi alamayan vatandaşların palamut ve sardalya tercih ettiğini belirtti.

PALAMUT 15-20 LİRA

Balıkçı Özcan Demir de, sezonun umdukları gibi başlamadığına işaret etti. Pahalılık nedeniyle vatandaşın bütçesinin zorlandığını kaydeden Demir, ‘’Piyasada en fazla palamut var. Çok olduğu için sevindik ancak fiyatı beklentimiz yönünde çıkmadı. Palamut boyutuna göre 15 ila 20 lira arasında alıcı buluyor. Şu an vatandaş bu balığa yönelmiş durumda. Yağmurlu havanın gelmesiyle birlikte fiyatlar düşecek. 10 gün içerisinde palamut ve sardalyanın gerçek değerini bulmasını bekliyoruz” diye konuştu.

İNCİR 8 TL’YE GERİLEDİ

Sebze meyve fiyatları pandemiden nasibi aldı. Tuz Pazarı’nda fiyatların geçtiğimiz haftalara göre daha yüksek seyrettiğini anlatan pazarcı esnafı, beklenen düşüşün yaşanmadığını kaydetti. Tuz Pazarı’nda domates 4 ila 7 lira arasında satışa sunulurken, salatalık ise 6 liradan tezgaha indi. Sivri biberin 8 liradan alıcı bulduğu pazarda, bamya ise 20 liralık fiyatıyla dikkat çekti. İncir önceki haftalarda 10-12 liradan satılırken bu hafta 8 liraya geriledi. Çileğin 12 lira olduğu pazarda, anjelika eriği ve üzüm 7 lira, göbek marul 5 liradan satıldı. Tuz Pazarı’nda tezgah açan Şener Durdurak, ‘’Pandemi süreci bizi çok falza etkiledi. Satışların durduğu günleri de gördük. Fiyatlar geçtiğimiz seneye göre yüksek gidiyor. Herhangi bir düşüş olacağını da düşünmüyoruz. Vatandaş fiyatlardan pek mutlu değil” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X