Hamsi Festivali onlara yaradı!

İnegöl’deki çevre gönüllüleri, Hamsi Festivali’nden arta kalan ekmekleri, karla kaplı ormanda yiyecek bulamayan yaban hayvanlarına götürdü.

Hamsi Festivali onlara yaradı!

İnegöl’de çevre gönüllüleri, 1. Hamsi ve Horon Festivali’nden artan ekmekleri yaban hayvanları için topladı. Bunları İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü’nün tahsis ettiği kamyonet ile doğaya bırakan gönüllüler, ekmek ve sakatatları karla kaplı ormanda yiyecek bulamayan yaban hayvanlarına götürdüklerini anlattı. 

Çevre Gönüllüsü Bekir Hamlakay, hamsi festivalinin büyük bir coşkuyla gerçekleştiğini ifade ederek, “Böyle ziyafetler sonrasında ekmek israfı çok oluyor. Çöpe atılan ekmeklerle kimse ilgilenmiyor. Çöpte gördüğümüz ekmekler yüreğimizi parçaladı. Ekmekleri bilinçsizce çöplere atanları bir gün aç bıraksak, ne olurdu? Eminim o attıkları ekmekleri yerlerdi. Gelecek nesillerimiz sıkıntı çekecekler ama küçüklerin ne günahı var?” 

Karla kaplı ormanda yiyecek bulamayan hayvanlar için böyle bir etkinlik yaptıklarını ifade eden Hamlakay, “Amacımız İnayet Mahallesi üzerindeki Tepel Yaylasına götürmekti. Fakat kar bize geçit vermedi. Geri dönüp, İsaören ve Çayyaka mahallesinden geçip, Boğazova Yaylası’na çıkmak istedik. Ancak yükseklere çıktıkça kar kalınlığı bize zorluklar çıkarıyordu. Buna nazaran hayvanlara yiyecek ulaştırmamız gerekiyordu. Yaylaya kadar kardan yol açtık. Patikalara göre ekmek ve sakatatların dağıtımını yaptık. Bu yıl çeşitli bölgelere dördüncü aracımızı götürmüş olduk. Ekmek ve sakatatları bölge bölge takip ederek, her yere ulaştırıyoruz. Bu etkinliğimiz Mart ayının ortalarına kadar devam edecektir” dedi.

Çevre gönüllüsü Bekir Hamlakay, vatandaşları da düzenledikleri kampanyalarda desteğe davet etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X