Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Hamsinin kilosu 5 liraya düştü!

Tezgahlarda hamsi bolluğu yaşanmaya başladı. Sezonu 15 liradan açan hamsinin kilosu 5 liraya kadar düştü.

Tezgahlarda hamsi bolluğu yaşanmaya başladı. Sezonu 15 liradan açan hamsinin

Karadeniz’de deniz suyunun soğumasıyla tezgahlarda hamsi bereketi yaşanmaya başlandı.

Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, sezonu 15 liradan açan hamsinin fiyatının 5 liraya kadar düştüğünü söyledi.

Bu yıl palamuttan umduklarını bulamadıklarını vurgulayan Malkoç, “Palamut bu sene önceki yıla göre biraz az oldu ama Karadeniz ile anılan hamsiden bu yıl ümitliyiz. Deniz suyunun da soğumasıyla artık tezgahlar hamsi ile şenlenmeye başladı.” dedi.

Hamsi avında son günlerde giderek artış yaşandığına işaret eden Malkoç, “Karadeniz’de orta kısımlar hariç yer tarafta hamsi bereketi yaşanıyor. Bu da tezgahlara yansıyor. Şu an tezgahlarda hamsinin kilogramı iriliğine göre 5-7 liradan satılıyor.” diye konuştu.

Hamsinin bol olmasının balıkçıları ve vatandaşı sevindirdiğini ifade eden, Malkoç, geçen yıl palamut bolluğundan hamsinin az olduğunu, bu yıl palamudun az olduğunu ancak kasım ayında deniz suyunun daha da soğumasıyla bereketli bir hamsi sezonu geçirmeyi umduklarını dile getirdi. 


Avatar Seç KAPAT
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,62 değer kazanarak
Sıradaki Haber Borsa günü yükselişle tamamladı