Hamza Hoca neden Fatih Terim olmasın!

OLAY Spor’un sorularını yanıtlayan Bursaspor 2.Başkan Ali Ademoğlu, güzel mesajlar verdi. “Hocamızla uzun soluklu çalışmayı düşünüyoruz” diyen Ademoğlu, “O bize, biz de ona bir şansız. Bizim heyecanımızı paylaşıyor. Türkiye’nin geleceği kendisi. Bursaspor

Hamza Hoca neden Fatih Terim olmasın!

Ali Ademoğlu’nu tanımayan yoktur… Bursa sosyal hayatının önemli isimlerinden biridir. ‘On parmağında on marifet’ denir ya aynen öyle bir şey. Son olarak Bursaspor’da 2.başkanlık koltuğuna oturan Ademoğlu ile bir araya geldik ve göreve başladıkları günden itibaren yaşadıklarını, ilerleyen süreçte kendilerini nelerin beklediğini konuştuk. 

Öncelikle Bursaspor’da görev yapmanın kendisi için çok önemli olduğunu ifade eden Ademoğlu, “Benim çocuklarıma bırakacağım en önemli mirastır bu. Ancak görev almak değil, o görevi layıkıyla yerine getirmemiz gerekiyor” dedi.

STADYUMUN İSMİ BURSA’DAN OLMALI

Yönetim olarak çok kısa sürede önemli işler yaptıklarını ifade eden Ali Ademoğlu, “Başkanımız ne yapacağını çok iyi bilen birisi. Göreve geldiğimizde 270 milyon TL borcun uzun vadede değil kısa vadede olduğunu gördük. Böyle bir borç nasıl olur? Ancak artık geriye dönüp bakmak doğru değil. Genel Kurul zaten ibra etmeyerek mesajı verdi. Bizim artık ne yapacaklarımız önemli. Stadyumun ekonomiye dönüşmesi lazım. İyi bir pazarlama ile önemli bir açığı kapatır. Bursaspor’un borcunu sıfırlar. Herkes değil elini gövdesini koymalı bu işe. Stadyumun ismini Bursa’dan bulmak gerekir” diye konuştu.

BATALLA BİR HİKAYEDİR

Kısa zamanda yaptıkları işlerle daha önemli başarılara imza atacaklarının izlerini de verdiklerini ifade eden Ademoğlu, şöyle konuştu: “Stadyumun kapıları, locaları vs.. Bunların bir an önce çözülmesi gerekir. Ekonomi ve tabela bir ara gitmeli. İyi bir Bursaspor istiyorsak tüm şehir bedel ödemeli. Bursaspor’a fayda sağlayacak herkesle ilişki koruyoruz. Batalla transferi mesela. Çok ciddi bir hikayedir bu. Gece devlet kurumları açıldı bunun için. Kimse yapamazdı bunları. Bursaspor olunca yapıyorsunuz. Bunları becerdik. Ancak daha yolun başındayız.”

TEŞHİS KONULDU

“Ekonomi düzelecek. İki futbolcuya 60 milyon TL verme gibi bir durumumuz olamaz. Biz çözüm için buradayız. Teşhis konuldu tedaviye geçildi. Asset firmasıyla, Aktibank’la şuan çalışmıyoruz. Ancak iyi bir teklifle yine çalışırız. Tam bir ekibiz, yönetim kurulu olarak. Homojen bir yapı oluşturduk. Altyapı çok önemli. Balkanlar’a gideceğiz. Bence Bursaspor lokalleri kurulmalı oralarda. Futbol okulları açılmalı. Bunlar benim hayalim. Eskiden 11’i saydığımız vakit 9’u Bursalıydı.”

UZUN SOLUKLU DÜŞÜNÜYORUZ

“Bizim çocuklarımızdı. Motive etmeye gerek yoktu. Şampiyonluk döneminde de bu vardı. Benim taraftarım iyi futbolcu görmek ister. Kendi evladının yanında yıldızda görmek ister. Bize süre tanıyın. 20 milyon liraya getirdiğin futbolcu ortalığı ayağa kaldırmalı. Hamza Hoca’yla uzun soluklu düşünüyoruz. Altyapıya önem veriyor. O bize biz de ona bir şansız. Hamza Hoca da bizim heyecanımızı paylaşıyor. Türkiye’nin geleceği kendisi. Fatih Terim dünya markası, Hamza Hoca da neden böyle olmasın? Bursaspor’la beraber kendisi de iyi bir yere gelecek.’

İlk 10 başarıdır

2.Başkan Ademoğlu bu sezon Avrupa hedefinin uzak olmadığını da belirterek, “Gönlüm istiyor. Biz 14’üncü konumda aldık Bursaspor’u. Bugün iyi bir yere geldik. Bizim hedefimiz ilk 10’a girmek. Antalya maçı çok önemli. Her maç kritik. Daha 10 maç ve 30 puan var ortada. Rakiplerimiz belli. Avrupa için seri devam etmeli. Bu sene ilk 10’da kalmamız bizim için başarıdır. Biz önümüzdeki sezonun planlamasını yapıyoruz.”

Mustafa Çağlar en büyük yardımcımız

Ademoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi Mustafa Çağlar’ın kendilerine her konuda çok yardımcı olduğunu belirterek, “Her türlü sorunumuz ile ilgileniyor. Sürekli temas halindeyiz. Gücü Bursa’yı aşan kişilerle çalışmamız gerekiyor. Biz biliyoruz nasıl faydası olduğunu. Kimse bunları bilmez. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Passolig neden çıktı?

Ademoğlu, Bursaspor’a verilen cezalara da isyan etti. “Passolig neden çıktı?” diyen Ademoğlu, “Biz stadyumda olay çıkaranları tespit ediyoruz. Hakeme parayı atan bulundu. Tahkim Kurulu bunu görmemezlikten geliyor. Passolig’i iptal edelim o zaman. Bir şahsın yaptığını kent çekemez. Bu haksızlık. Bu işi icat edenler bir daha gözden geçirsin. Taraftarı suçlayınca ne olacak? Asıl suçlu cezasını çekmeli” diye konuştu.

Apolyont’a tesis lazım

“Apolyont’ta mutlaka Bursaspor’un tesisleri olmalı” diyen 2.Başkan Ali Ademoğlu, “Sürdürülebilir gelirler lazım. Bir sürü projelerimiz var. Görüşmeler yapıyoruz. Doğru işi doğru zamanda yapmak önemli. Daha inanın bir kere idmana gittim. Futbolcuları göremiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X