Hamzaoğlu: Çok güzel hareketler bunlar

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, Bursaspor ve Beşiktaş arasındaki deplasman yasağının kalkmasını böyle değerlendirdi. Genç teknik adam, “Küçük takılmalar, şakalaşmalar taraflar arasında olacaktır. Bu da futbolun güzel yanı ama asla bunu düşmanlık boyutuna

Hamzaoğlu: Çok güzel hareketler bunlar

Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, gündemdeki konularla ilgili açıklamalar yaptı. 

İlk olarak uzun yıllardır Bursaspor ve Beşiktaş arasında devam eden deplasman yasağının kalkmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Hamza Hoca “Keşke bu tür şeyleri yaşamadan toplum olarak bunun farkına varabilseydik. Hep zorluklar bizi birleştiriyor. Biz iyi günlerde de birlik olabilmeyi becermeliyiz. Bundan sonra hep kötü gün beklememeliyiz. Taraftarlar arasındaki düşmanlıklar zaten hiç anlam veremediğim şey” dedi. Futbolun keyif alınması gereken bir oyun olduğunun altını çizen genç teknik adam şöyle konuştu:

DÜŞMANLIK BOYUTU OLMAMALI

“Sahada bunu güzel ortaya koyan takımları alkışlayabilmeliyiz hep beraber. Gönlümüzde bir takım olacaktır. O takımı da sonuna kadar destekleyeceğiz. İyi gününde sevinirken, kötü gününde oyuncularla beraber biz de üzüleceğiz. Zaten güzel olan budur. Küçük takılmalar, şakalaşmalar tabi ki taraflar arasında olacaktır. Bu da güzel yanı ama asla bunu düşmanlık boyutuna taşımamak lazım. Deplasman yasaklarının kalkması çok güzel. Taraftarlar arasında dostluğu pekiştirecek organizasyonlar yapılmalı.” 

ŞÖLEN HAVASINDA GEÇİYOR

Taraftarların kendilerine iyi bir destek verdiğini belirten Hamza Hoca, “Atatürk Stadı’ndan sonra yeni stadı birden bire doldurmak kolay bir şey değil ama ben her geçen gün taraftarımızın büyüyeceğine inanıyorum. Ailelerin maçlara gelmesi çok önemli. Passolig gibi bahanelerimiz olsa da bunu alışkanlık haline getirebilirsek çok iyi olacak. Şölen havasında geçiyor tribünler. Bu hem bizi motive ediyor, hem tribüne gelen taraftarları ve diğer seyircileri de etkiliyor. İnşallah bundan sonra hem o tribün şovumuz devam eder, hem de hep beraber bir aktivite haline dönüştürebiliriz” şeklinde konuştu.

GAZİANTESPOR MAÇINA ÜZÜLDÜM

Süper Lig’de iyi yolda olduklarını ifade eden Hamzaoğlu, kendisini en çok üzen karşılaşmanın 3-2’lik Gaziantepspor randevusu olduğunu söyledi. Hamza Hoca, “Erdem’e verilen kırmızı kart vardı. Kazanabileceğimiz bir maç olduğunu düşünüyorum. Onun dışında burada yaşadığımız Başakşehir maçı. Sonuçtan daha çok yaşadığımız olaylar biraz üzdü beni ama şu anda her şeyi geride bıraktık ve hep beraber emin adımlarla yürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bütün oyunculardan memnunum

Takımdaki bütün oyuncuların performanslarından memnun olduğunu dile getiren Hamzaoğlu, “Mesela kalecilerimiz şu anda iyi durumda. Metin Hoca’ya da teşekkür etmek lazım. Tüm takım ellerinden geleni fazlasıyla yapmaya gayret ediyor. Hem Harun’un bireysel performansı, hem de Jorquera’nın performansı ayrıca bizi sevindiriyor ama gol atamayıp, performansı iyi olan başka arkadaşlarımız da var. Ben hem onlardan hem de diğer oyuncularımdan son derece memnunum” diye konuştu.

Üzülmeye pek vaktimiz yok

Sakat oyuncuların fazla olmasının teknik heyet olarak kendilerini etkilemediğini ifade eden deneyimli teknik adam, “Biz antrenörler olarak üzülmeye pek vakti olmayan insanlarız. Biran önce o üzüntüyü bir kenara koymalı ve farklı kapı açmalıyız. Bu tarafta da diğer kalan sağlamlarla beraber iyi bir kadro oluşturup, önümüzdeki maça da en iyi şekilde hazırlanmak zorundayız. Dolayısıyla ben bunu iyi yaptığımı düşünüyorum. Öyle bir bahanem hiçbir zaman olmuyor” dedi. 

Serdar’a kahrolduk

Serdar Kurtuluş’un sakatlığına çok üzüldüklerini ifade eden Timsah’ın hocası, “Kahrolduk diyebilirim. Ben dizinin çıktığını gördüm, kırık da olabilir endişesi yaşadım. Bir futbolcu için en kötü şeydir sakatlık. Bırakın ayları birkaç gün bile uzak kalmak oyuncunun canını sıkar. Serdar için çok üzüldüm ama yapacak bir şey yok. Futbol içinde olan şeyler bunlar. İnşallah bir an önce aramıza dönecektir. Ben inanıyorum, Serdar güçlü bir karakter ve sakatlığı çabuk atlatacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Gençler için burası itici bir güç

Bursaspor olarak genç oyunculara değer verdiklerinin altını çizen Hamza Hoca, “Biz altyapıya önem veren bir camiayız. Genç oyuncu oynattığımızda seyircilerimizden de olumlu dönüşler alıyoruz. Bu da güzel bir şey. O yüzden biz de mümkün olduğunca hazır olan genç kardeşlerimizi takımımıza monte etmeye çalışıyoruz. Bu konuda şu ana kadar iyi gittiğimizi düşünüyorum. Futbolcular burada formaya daha yakın olduklarını hissediyorlar. Bu da onlar için itici güç oluyor” dedi.

Kendilerini geliştirip aramıza dönecekler

TFF 1. Lig ekiplerinden Bandırmaspor’da kiralık olarak forma giyen oyuncuların durumu hakkında da konuşan Hamzaoğlu, “Zaman zaman oynuyorlar, zaman zaman forma şansı bulamıyorlar ama onlar bizim için değerli. Sadece oynayarak değil, oynamadan da tecrübe kazanmaları önemli bizim için. Onlar da kendilerini geliştirip, aramıza dönecekler” açıklamasını yaptı.

O iyi bir model

Batalla’nın çok doğru bir karakter ve çok düzgün bir insan olduğunu ifade eden deneyimli teknik adam, “Her şeyden önce bu sevgiyi hak ediyor. Bursaspor doğru bir modele değer veriyor ve onu sahipleniyor. İnşallah o da hem futbol hayatı boyunca hem futbol hayatı bittikten sonra Bursaspor ile bu birlikteliği sürdürür. Bursaspor’un geleceği için de önemli bir örnek. Yetenekleri, oyun bilgisi çok iyi. Pablo’nun en önemli özelliği sadece kendi oynamaması. O takımın bir parçası olabiliyor ve çevresine de olumlu şekilde yansımaları oluyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X