Hanımlar Lokali’nde beden dili eğitimi

Bursa Hanımlar Lokali’nde düzenlenen ‘Beden dili ve etkili iletişim’ konulu seminerde jest ve mimikleri kullanarak etkili iletişim kurmanın ipuçları anlatıldı.

Hanımlar Lokali’nde beden dili eğitimi

Her hafta farklı bir etkinliğe imza atılan Büyükşehir Belediyesi Hanımlar Lokali’nde, sağlıktan eğitime, kişisel gelişimden, ev ekonomisine kadar birçok alanda seminerler düzenleniyor. Lokalin bu haftaki konuğu Kişisel Gelişim Uzmanı Nazire Kangal’dı. Beden dilini etkin kullanarak iletişim kurmanın ipuçlarının yer aldığı seminerde, beden dilinin nasıl kullanıldığı ve nerelerde yanlış yapıldığını örneklerle anlatıldı. 

Beden dilinde göz iletişimi, el, kol, başparmak hareketleri, kişiler arası mesafe gibi unsurların etkili olduğunu ifade eden Kangal, beden dilinin iletişimin yüzde 60’ını oluşturduğunu söyledi. Çocuklarla iletişim kuramama nedeninin beden dilini anlamama olduğunu vurgulayan Kangal, “Çocukların beden dilini incelersek ne istediklerini anlarız. Biz yalnızca kendimizi kelimelerle ifade etmeye ve onları kelimelerle anlamaya çalışıyoruz. Oysaki beden dili, iletişimin en önemli kısmını oluşturur. Çocuklar kelimelerle ifade edemediklerini beden dili ile ifade edebilirler” dedi.

El, kol ve mimik hareketlerimizi kontrol edemediğimizi çünkü bunların bilinçaltından geldiğini belirten Kangal; “Kelimelerimizi kontrol edebiliriz çünkü bilinçli söyleriz. Ama beden dilimizi kontrol edemeyiz çünkü bilinçaltından yapılır. Bilinçaltımız devasa bir kameradır. Bizi 7/24 çekiyor. Siyasiler beden dili dersi alıp bunu uzmanlıkla kullanıyorlar. Bu yüzden etkili iletişim kurabiliyorlar” diye konuştu. 

“ELLERİN KONUMU ÖNEMLİ”

Kangal, “Ellerle, ‘konuya hâkimim, düşünüyorum, sana katılmıyorum’ gibi nice mesajlar veriliyor. Konuşan kişinin elleri açıksa ‘iletişime açığım, istediğiniz gibi iletişim kurabilirim’ demektir. Elleri kapatmakla ise mesajlar tersine döner. Elleri kenetleme ise sinirlenme ifadesidir. Siz konuştukça karşınızdaki kişi ellerini kenetliyorsa sinirleniyordur” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X