Hapşırırken fıtık olmayın

Uzmanlar, omurgalar içinde basıncı artıran hapşırma ve sert öksürmeyle bel ve boyun fıtığı olma riskinin artabileceğini açıkladı.

Hapşırırken fıtık olmayın

Bel ve boyun ağrısı şikayetleri giderek yaygınlaşırken, gün içerisinde farkına bile varmadan yapılan birçok yanlış hareket bu ağrıları tetikliyor. Bunların yanında hareketsizlik, obezite, zihinsel yükler, hamilelik, ağır yük kaldırma gibi omurgaya zarar veren birçok faktör, omurlar arasındaki diskleri zamanla aşındırıyor. Bu aşınmaya bağlı olarak omurgalar içinde basıncı artıran en ufak ani bir hareketle, hapşırma, sert öksürmeyle bile bel ve boyun fıtığı olma riski artıyor. Hapşırırken ya da öksürürken dizlerimizi hafif bükmeye, elimizi bir yere dayamaya dikkat etmemiz gerekiyor.

Yanlış pozisyonda oturma ve beli korumadan eğilme gibi günlük hayatta yapılan birçok hatalı hareketin bel ve boyun disklerine zarar verebileceğini kaydeden Fizik Tedavi ve Manipülasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, omurga çevresi kaslarının zayıflamasıyla birlikte bel ve boyun ağrılarında artış görülmesinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti. Oluşan bu ağrıların kronikleşerek hayat kalitesini düşüreceğini söyleyen Şahabettinoğlu, zamanında konulan erken teşhis ve doğru tedaviyle sağlığın korunabileceğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X