Harabe tesisler hayat bulacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi Mudanya’nın Kumyaka Mahallesi’nde deniz kenarındaki Özel İdare’ye ait harabe halindeki tesisleri, turizme kazandırmak için çalışmalara başladı.

Harabe tesisler hayat bulacak

Bursa’nın deniz turizminden de hak ettiği payı alması için Mudanya, Gemlik ve Karacabey’in tüm sahil bandında yatırım hamlesi başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sahil düzenleme çalışmalarının yanında konaklama tesisi sorununa da çözüm getirmek için çalışmalara başladı.

Daha önce Gemlik’e bağlı Narlı’da mülkiyeti hazineye ait olan ancak bakımsızlık nedeniyle harabe durumuna gelen ve bölge halkının şikayetlerine neden olan Karacaali Kampı’nı yüzme havuzu, bungalov evleri ve sosyal tesisleri ile ayrıcalıklı bir tatil mekanı haline getiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, benzer bir uygulamayı Mudanya Kumyaka’daki Özel İdareden devredilen harabe tesislerde de hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kumyaka’da deniz kenarında 2 blok halinde kaderine terk edilen harabe yapıların Özel İdareden devralınmasının ardından çalışmalara başlanırken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, söz konusu tesislerde incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe içinde iki adet binanın da bulunduğu yaklaşık 6 bin metrekare alanın Büyükşehir mülkiyetine geçtiğini belirterek, yıllardır atıl halde duran tesisleri turizme kazandırmak için zaman kaybetmeden çalışmalara başladıklarını söyledi. Hızlı bir şekilde plan proje çalışmalarına başladıklarını dile getiren Başkan Altepe, “Tüm sahil bandında önemli çalışmalar yapıyoruz. Uzun yıllar kendi kaderine terk edilmiş bu alanın değerlendirmesi için de gerekli çalışmaları başlattık. Halkımızın yaz aylarında gelip, gönül rahatlığıyla tatillerini geçirebileceği güzel bir tesisi bölgeye kazandırmak istiyoruz. Kısa zamanda uygulamaya başlayıp, bir an önce bitirmek istiyoruz. Şimdiden bölgeye hayırlı olsun” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X