Harbiye’de aylar sonra yemin

Kara Harp Okulu’nun 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılışı, darbe girişiminden 8 ay sonra gerçekleştirildi. Harbiyelilere verilen ilk ders ise “Atatürk’ün askeri ve siyasi dehası” oldu.

Harbiye’de aylar sonra yemin

Ankara’daki Kara Harp Okulu Komutanlığı’nın 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılış töreni, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminden 7 ay 26 gün sonra dün gerçekleştirildi. Törene Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, komutanlar ve Harbiyeli öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Kara Harp Okulu Komutanı Tuğgeneral İsmail Güzeller, milli iradeye saygılı ve hukukun üstünlüğüne inanan harbiyelileri darbe girişiminin derinden sarstığını söyledi. Güzeller, “Ülkemizi hain emelleri doğrultusunda, sonu bilinmez karanlıklara mahkum etmek isteyenler layık oldukları yerlerdedir. Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa edecek olanlar ise kalplerindeki heyecanla şu anda buradalar, Gabar dağındalar, El Bab’dalar. Üzerinde taşıdığı üniformanın ağırlığının farkında olan Türk subayları daima ileriye bakacak, Vatan topraklarına şer odaklarının basmasına asla müsaade etmeyecektir” diye konuştu.

Daha sonra Kara Harp Okulu Öğrenci Alay Komutanı Albay Ertan Serdengeçti, geleneksel “Harbiyeli Yoklaması”nı yaptı. Atatürk’ün Harp Okulu apolet numarası ‘1283’ numarasının okuması üzerine, salonda bulunan tüm harbiyeliler ayağa kalkıp ‘İçimizde’ diyerek yoklamaya katıldı. 

Kara Harp Okulu’nun 2016-2017 eğitim-öğretim yılı ilk dersi ise, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu tarafından “Atatürk’ün askeri ve siyasi dehası” üzerine verildi. Türk tarihin en büyük liderlerinden birisinin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu vurgulayan Afyoncu, Atatürk’ün askeri ve siyasi bir deha olduğunu ve ömrü boyunca Ordu-millet bütünleşmesini sağladığını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X