Harçlıklarıyla süt alıp can dostlarını beslediler

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, Özel İdare İlkokulu öğrencilerini ağırladı.

Harçlıklarıyla süt alıp can dostlarını beslediler

Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla barınağı ziyaret eden öğrenciler, harçlıklarını biriktirerek aldıkları sütleri can dostlarına hediye etti. Öğrenciler hazırladıkları pankartlarla da hayvan sevgisine dikkat çekti.

Çocuklarla birlikte barınağı gezen ve hayvanları seven Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, Avrupa’nın örnek aldığı bir tesis. 114 dönümlük arazi üzerine kurulan, 52 personelimizin görev yaptığı ve yıllık 2 milyon liralık bütçe ayırdığımız bu tesisimizde, sahipsiz hayvanların bakım ve tedavilerini yapıyoruz. Tesisimizde 758 köpek ve 270 kedimiz var. Vatandaşlarımız bu tesisimizi yılın 365 günü ziyaret edebilirler. Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, aynı zamanda veterinerlik öğrencileri için önemli bir eğitim merkezi konumunda. Her yıl gerek Türkiye’deki gerekse de Avrupa’nın çeşitli üniversitelerinde eğitim gören veterinerlik öğrencileri merkezimize gelerek staj yapmaktalar” dedi.

Hayvan severlik yükünün sadece kamuya bırakmanın doğru olmadığına dikkat çeken Dündar, Hayvan sever vatandaşlarımız Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ne gelerek istedikleri hayvanı sahiplenebilirler. Maalesef yazın pet-shop’lardan sahiplenilen yavru hayvanlar, kış mevsimi geldiğinde ya da büyüdüğü zaman sokağa salınıyor. İşte o sahipsiz hayvanlara biz sahip çıkıyoruz” diye konuştu.

Daha sonra yöneticiler ve görevliler nezaretinde, barınağı gezen öğrenciler, kedi ve köpekleri sevme fırsatı buldu. Atları da ziyaret eden öğrenciler özellikle Midillilere büyük ilgi gösterdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X