Harmancıklı kadınlardan depremzedelere ‘köy ekmeği’ desteği

Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi olarak nitelendirilen 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından Türkiye’nin dört bir yanından depremzedelere yardım ulaşıyor.

Harmancıklı kadınlardan depremzedelere ‘köy ekmeği’ desteği

Bursa’nın en küçük ilçesi Harmancık’tan da dört tır yarım malzemesi afet bölgesine AFAD ve Kızılay’ın koordinesinde gönderildi.

Devlet ve millet olmanın gereğini yerine getirdiklerini söyleyen Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, “Afetten etkilenen vatandaşlarımız için belediyemize ait 70 yatak kapasiteli misafirhanemizi de tahsis ettik. Türk Kızılay Bursa İl Merkez Başkanı Prof.Dr. Murat Tutanç ile irtibata geçerek, muhtarlarımız ile yaptığımız organizasyon ile hem doyurucu olması hem de 15-20 gün hatta serin havalarda 1 aya kadar dayanabilmesi sebebiyle Kızılay mutfak ve aşevlerinde kullanılmak üzere ekşi mayalı köy ekmeği yaptırdık.” ifadelerini kullandı.

3 bin 500 adet yapılan ekşi mayalı köy ekmeği Kızılay koordinasyonuyla Hatay’ın Yayladığı ilçesine gönderildi.

AA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X