Harput kendini savundu

Fethullahçı Terör Örgütü ve 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan İçişleri Bakanlığı eski müsteşarı ve eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ifadesinde, ‘Fethullahçı Terör Örgütü 15 Tem

Harput kendini savundu

Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) haberine göre Vali Harput, Sulh Hakimi’ne verdiği ifadesinde, emniyette ve cumhuriyet savcılığında verdiği ifadelerini tekrarladı. Ağır olarak nitelediği iddiaları kabul etmediğini söyleyen Harput’un “Burada bulunmak, bir silahlı örgütün üyesi olduğuma ilişkin iddialarla muhatap olmak bana kurşun ile vurulmaktan daha ağır geliyor’ dediği belirtildi. 

Harput’un, İl Özel İdaresine ait binayı Gülen Cemaati’ne bağlı Bahar Hastanesi’ne usulsüz verdiği iddasını reddederken, ‘O binanın 10 yıllığına kiralanması şeklinde işlemde benim herhangi bir dahlim yoktur’ dediği belirtildi.

Harput’un Orhangazi Üniversitesi’nin kurulması sürecinde ise bizzat dönemin başkanı ve bir bakan tarafından üniversite kuruluşunun desteklenmesi yönünde siyasi otoritenin tercihiyle yasal çerçeveler içinde yetkilerini kullandığını söylediği öğrenildi.

Polis tarafından evinde yapılan aramalarda bulunan 1 dolarla ilgili de konuşan Harput, ‘Evimde yapılan aramada ele geçirilen 1 doların yanında 5, 10 ve 20 dolarlar da vardı. Bu paralar umreye gittiğimde kullanmak amacıyla aldığım ve sonrasında bende kalan paralardır. Allah nasip eder de yeniden umreye gidersem kullanmayı düşünüyordum’ dediği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X