Harput okul kurmak için Jamaika’ya gitmiş

Bursa eski Valisi Şahabettin Harput’un da aralarında bulunduğu 37’si tutuklu toplam 60 sanık ile ilgili iddianamede çarpıcı detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Harput okul kurmak için Jamaika’ya gitmiş

İddianamede adı geçen Turan Boztepe adlı sanığın ifadesinde Jamaika’da terör örgütüne bağlı okul kurulmasıyla ilgili bir ayrıntı da ortaya çıktı. Boztepe ifadesinde, 2013 yılı sonlarında Jamaika İstanbul Fahri Başkonsolosu’nun teşviki ile bu ülkede okul açılmasının kararlaştırıldığını belirterek, “Ben, Şahabettin Harput, genel müdür Ali Dilitatlı ve Rafet Kahraman ile okulunda müdür yardımcısı olduğunu tahmin ettiğim Eyüp isimli öğretmen ve vali beyin eşi ile birlikte toplam 5 kişi Amerika üzerinden Jamaika’ya gittik. Orada bizlere okul arsası gösterdiler. Ancak ben parasal sorun yaşadığımızdan dolayı okul yapamayacağımızı söyledim. 2 gün bu ülkede kaldık. Eyüp isimli öğretmen daha sonra bu ülkeye gitti. Bu ülkeye okul yapılamadı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X