Hasat başladı

Yenişehir’de son günlerde aralıksız süren yağmur yağışının ardından güneşli günleri gören çiftçiler, buğday hasadına başladı. Rekoltenin geçen yıla göre yüksek olması bekleniyor.

Hasat başladı

GÜRHAN ADANA

Bazı bölgelerde dolu ve yoğun yağmur yağışının etkisiyle buğdaylarda verim düşüklüğü görüldüğünü belirten Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, buna rağmen ilçe genelinde rekolte artışı beklendiğini söyledi.

Bazı buğday çeşitlerinde, mayıs ve haziran aylarında aşırı yağışlardan dolayı verim ve kalite düşüklüğünün görüldüğünü vurgulayan Aktaş, kaybın ne boyutta olduğunun önümüzdeki günlerde ortaya çıkacağını bildirdi. Aktaş, “Yenişehir’de, Adana-99, golya, Kaşifbey, Basribey, Gönen ve İsrail çeşitleri ekiliyor. Bu ürünlerde verim ve kalite düşüklüğü bekliyoruz. Ancak ilçe genelinde ise rekolte artışı bekliyoruz. Geçen yıl yağışlar az olduğu için dönüme 250-400 kilo buğday alınmıştı. Bu yıl dönüme 400-700 kilo arasında değişen rekolte bekliyoruz” dedi. 

TMO ALIM MERKEZİ

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) ilçenin İnegöl yolu çıkışında alım merkezi kurmak için hazırlıklara başladığını anlatan Aktaş, alımlara önümüzdeki günlerde başlanmasının planlandığını kaydetti. TMO’nun alımlarda buğdayın çeşidine, kalitesine göre ödeme yapılacağını ifade eden Aktaş, alım fiyatlarının 72,5 kuruş ile 86 kuruş arasında değiştiğini belirtti. Geçen yıl TMO’nun alım merkezi kurmadığını, 2013 yılındaysa toplam bin ton alım gerçekleştirdiğini vurgulayan Aktaş, alım merkezine İnegöl çiftçilerinin de ürününü getirebileceğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X