Hasat dönemini Prof. Karatay başlattı

Uluslararası Gemlik Zeytini Festivaline katılan Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, dün ilçede dalından kopardığı zeytinle hasat mevsimini de başlattı.

Hasat dönemini Prof. Karatay başlattı

CEMAL KIRGIZ

Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleriyle birlikte zeytin hasadını başlatan ünlü diyetisyen, zeytini altın, zeytinyağını da altın sütü olarak nitelendirdi. Dünyanın en sağlıklı meyvesinin zeytin olduğunu vurgulayan Karatay, zeytinyağının da en sağlıklı meyve suyu olduğunu söyledi. 

Daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenen ‘Zeytin Panile’nde de konuşan Prof. Karatay, zeytinin önemine dikkat çekti. Prof. Karatay ‘Doğanın bize sunduğu en önemli ana sütüdür. Güçlü anti-oksidandır. A ve E vitamini deposudur. Zeytinyağı kilo aldırmaz, karaciğerdeki yağları bile eritir. Kan Şekerini yükseltmez, şeker hastalığını kesin önler. Binlerce yıldır en doğal ağrı kesici ve yara kapatıcı olarak da kullanılmıştır’ dedi. Karatay’a panel sonrasında Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol ve Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim tarafından zeytin, zeytinyağı hediye edildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X