Haşdi Şabi yolları kesti

Irak’ta Şii milis gücü Haşdi Şabi’nin, Türkmenlerin çoğunlukta yaşadığı Telafer ilçesi ve Suriye arasındaki bağlantı yollarını kestiği iddia edildi.

Haşdi Şabi yolları kesti

İran’a yakınlığıyla bilinen Haşdi Şabi’nin, terör örgütü DEAŞ‘ın elindeki Türkmen şehri Telafer’e doğru ilerleyişi sürüyor.

İki gün önce Telafer Havalimanı’nı ele geçiren Haşdi Şabi’nin, kente üç kilometreye kadar yaklaştığı ve merkeze girmek için hazırlık yaptığı gelen haberler arasında. Son olara Haşdi Şabi’nin 50 bine yakın sivil Türkmen’in yaşadığı Telafer’e giriş ve çıkışları kontrol altına aldığı ayrıca kentin Suriye arasındaki bağlantı yollarını da kestiği öne sürüldü. Şii milisler tarafından yapılan yazılı açıklamada  Musul’un batısındaki Telafer  ile Suriye arasında bağlantı konumunda bulunan imdat yollarının çoğunun kesildiği  belirtildi.

SABIKALI MİLİSLER

Telafer’in kurtarılması Musul operasyonuna büyük katkı olacak. Telafer’in ve çevresinin kontrol altına alınması, DEAŞ’ın Musul’a son finansman ve silah sevkiyat yolunun kapatılması anlamına gelecek.

Haşdi Şabi, Tikrit, Diyala, Enbar ve ona  bağlı Felluce’de Sünni sivillere karşı toplu infaz, kaçırma ve işkence gibi bir  takım suçlar işlemişti. Söz konusu Şii milislerin, ‘intikam eylemleri’  gerçekleştirebileceğinden dolayı Telafer’e girmesinden endişe ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X