Haşdi Şabi’den Telafer’e operasyon

Irak’ta Şii milis gücü Haşdi Şabi’nin, terör örgütü DEAŞ’a yönelik Musul’un batısındaki Telafer’e operasyon başlattığı bildirildi.

Haşdi Şabi’den Telafer’e operasyon

Terör örgütü DAEŞ işgali altındaki Musul’a bağlı Telafer ilçesini geri alma operasyonunun, dün sabah Haşdi Şabi tarafından başlatıldığı bildirildi. Haşdi Şabi’nin güneybatı bölgesinde kenti kuşatmaya hazırlandığı belirtildi.

Irak Savunma Bakanlığı’na bağlı Savaş Medya Ağı tarafından yapılan açıklamada, Haşdi Şabi’nin Musul’un batısında DEAŞ’a karşı operasyonlara başladığı belirtildi. Şii milis gücünün bir grubu olan Asaib Ehlilhak Örgütü Askeri Sözcüsü Cevat Tilebavi de yaptığı açıklamada, “Haşdi Şabi’nin operasyonları, Musul’un batısında sabaha karşı başladı. Operasyona Haşdi Şabi’ye bağlı tüm gruplar katılıyor” ifadesini kullandı. Tilebavi, Musul’un batısındaki Tel Tiba köyünü de DEAŞ’tan geri aldıklarını aktardı. Tilebavi, operasyonların ilk hedefinin DEAŞ’ın Suriye ve Musul arasındaki ikmal hatlarını kestikten sonra, Musul’dan Suriye’ye doğru kaçışları engellemek ve terör örgütünün işgal ettiği yerleri geri almak olduğunu söyledi. 

SURİYE İDDİASI

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı ve Haşdi Şabi Heyeti Başkanı Falih Feyyad ise, Musul’un kurtarılmasından sonra Irak güçlerinin terör örgütü DEAŞ’ı takip ve kovmak amacıyla Suriye topraklarına girmek zorunda kalabileceğini iddia etti. Feyyad, “Suriye ve Irak toprakları iç içe. Musul’un kurtarılmasından sonra terör örgütü DEAŞ’ı takip ve kovmak için Suriye’ye girmek zorunda kalabiliriz” iddiasında bulundu. 

Öte yandan bölgedeki askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre de Şii milis gücü Haşdi Şabi’nin Telafer’e operasyon başlattığı iddiasının doğru olmadığı, 8-10 bin kişiden oluşan birliklerin kente 75-100 kilometre mesafede bulunduğu belirtildi. Kaynaklar, Haşdi Şabi’nin dün başlattığı operasyonun Kayyare-Musul şehir merkezi yolu ile Ayn El-Cehş arasındaki bölgede gerçekleştiğini, buranın Telafer’e oldukça uzak bir mesafede bulunduğunu dile getirdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X