Hasret sona erdi: 1-0

Bursaspor, Süper Lig’in 8. haftasında evinde ağırladığı MKE Ankaragücü’nü 1-0 mağlup etti. Timsah bu sonuçla bu sezon ki ilk galibiyetini elde etti.

Hasret sona erdi: 1-0

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında Bursaspor, MKE Ankaragücü ile karşılaştı.

Bursa Büyükşehir Stadı’ndaki karşılaşmayı Timsah, 1-0 kazandı.

Yeşil beyazlılara galibiyeti getiren golü 22. dakikada Umut Meraş kaydetti. 

Bu sonuçla yeşil beyazlılar bu sezon ki ilk galibiyetini alırken, puanını da 8’e yükseltti.

Samet Aybaba’nın öğrencileri ligin 9. haftasında Galatasaray’a konuk olacak.

Maç öncesi saygı duruşu

Karşılaşma öncesinde, Batman’ın Gercüş ilçesi kırsalında düzenlenen hain terör saldırısında şehit olan 8 asker için saygı duruşunda bulunuldu.

Öte yandan, iki takım oyuncuları, taraftarların tezahüratı sonucu ele ele tribünleri selamladı.

Sakho yine ‘VAR’a takıldı

Mücadelenin 7. dakikasında gelişen Bursaspor atağında ceza alanı ön çizgisinde MKE Ankaragücü oyuncularından seken topu kontrol eden Sakho, meşin yuvarlığı kalecinin solundan filelere yolladı. Maçın hakemi Özgür Yankaya, Video Yardımcı Hakem “VAR” kararıyla pozisyon öncesinde Bursasporlu Stancu’nun, Alihan Kubalas’a faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti.

Asist genç Ramazan’dan, gol Umut Meraş’tan…

Bursaspor’da ilk maçına çıkan 19 yaşındaki Ramazan’ın asistini Umut Meraş kafayla gole çevirdi.

Jires Kembo tribünde

Bursaspor’da Teknik Direktör Samet Aybaba, Jires Kembo’yu 21 kişilik maç kadrosuna zdahil etmedi. Tecrübeli kanat oyuncusu, mücadeleyi tribünden takip etti. Ayrıca sakatlığı bulunan Tunay ve cezalı olan Badji de tribündeydi.

Umut Nayir’e büyük tepti

Ankaragücü taraftarları karşılaşmanın son bölümünde Sakho’nun yerine oyuna dahil olan Umut Nayir’e büyük tepki gösterdi.

Bir dönem Ankaragücü forması da giyen tecrübeli forvete Beşiktaş’a gitmesinden dolayı tepki gösteren sarı lacivertli taraftarlar maç sonu ise “Umut hariç Bursaspor buraya’ şeklinde tezahürat yaptı.

Tribünlere gittiler

Bursasporlu taraftarlar, sezonun ilk galibiyetini taraftarlarla birlikte kutladı. Maç sonrası tribünlere giden futbolcular, alınan 3 puanla bir anlamda üzerlerindeki stresi atmış oldu.
 

MAÇTAN DAKİKALAR

1′ Maç başladı.

4′ Gelişen Bursaspor atağında sağ çaprazdan Barış Yardımcı ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

6′ Bursaspor taraftarı bu dakikada “Ankaragücü” tezahüratında bulunuyor.

7′ Bursaspor Diafra Sakho topu ağlara gönderdi.

8′ Mücadelenin hakemi Özgür Yankaya, Sakho’nun attığı gol ile ilgili VAR’a gitti ve golü iptal etti.

11′ Aytaç Kara ile Ricardo Faty arasındaki mücadele hakem tarafından faul gerekçesiyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Aytaç Kara.

14′ Bursaspor gole çok yaklaştı… Ceza sahası içinde topla buluşan Umut Meraş, altıpas üzerinden kaleye şut çekiyor, kaleci Johannes Hopf kurtarıyor.

15′ MKE Ankaragücü’nde oyuncu değişikliği… Youness Mokhtar çıkıyor ve yerine Kenan Özer oyuna giriyor.

16′ Ankaragücü taraftarı bu dakikada “Bursaspor” tezahüratında bulunuyor.

18′ MKE Ankaragücü’nde Kenan Özer sol çapraz bir noktadan ceza sahasına ortalıyor, top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

22′ GOOOOOL… Bursaspor Umut Meraş’ın attığı gol ile maçta 1-0 öne geçiyor….

26′ Diafra Sakho ile Yalçın Ayhan arasındaki mücadele hakem tarafından faul gerekçesiyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Diafra Sakho. 

27′ Alihan Kubalas ile Diafra Sakho arasındaki mücadele hakem tarafından faul gerekçesiyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Alihan Kubalas.

38′ MKE Ankaragücü takımında oyuncu değişikliği; Yalçın Ayhan oyundan çıkarken Bakary Kone oyuna giren isim.

40′ Bursaspor takımından Iasmin Latovlevici sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

42′ Bursaspor gole yaklaşıyor.. Aytaç Kara, ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan şutunu çekiyor ancak çerçeveyi bulmuyor. 

44′ MKE Ankaragücü atağında, kale ağzından Ricardo Faty tarafından çekilen şut çerçeveyi bulmuyor.

İKİNCİ YARI

46′ İkinci yarı başladı.

50′ Bakary Kone ile Diafra Sakho arasındaki mücadele hakem tarafından faul nedeniyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Bakary Kone.

50′ Bursaspor’un yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafede kazanılan serbest vuruşu Bursaspor adına Barış Yardımcı kullandı…

51′ Bogdan Stancu ile Kenan Özer arasındaki mücadele hakem tarafından faul nedeniyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Bogdan Stancu. Orta yuvarlağa yakın bir bölge…

53′ Abdullahi Shehu önemli bir poziyonu değerlendiremiyor. Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Abdullahi Shehu tarafından çekilen şut kaleyi bulmuyor.

56′ Bursaspor’da oyuncu değişikliği …. Bogdan Stancu çıkıyor ve yerine Allano Lima oyuna giriyor.

72′ Bursaspor’da Ramazan Keskin, sarı kart görüyor.

77′ MKE Ankaragücü’nde oyuncu değişikliği… Anton Putsila oyundan çıkarken Alessio Cerci oyuna giren isim.

80′ Bursaspor takımında oyuncu değişikliği; Umut Meraş oyundan çıkarken Burak Kapacak oyuna giren isim.

88′ Bursaspor’dan Burak Kapacak sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

90+2′ Bursaspor’da Lima’nın ağlara gönderdiği gol VAR nedeniyle iptal edildi.

90+3′ Bursaspor takımında oyuncu değişikliği; Diafra Sakho oyundan çıkarken Umut Nayir oyuna giren isim.

 

KADROLAR

 BURSASPOR:  Okan Koçuk, Barış Yardımcı, Ertuğrul Ersoy, Iasmin Latovlevici, Aurelien Chedjou, Abdullahi Shehu, Aytaç Kara, Ramazan Keskin, Bogdan Stancu, Umut Meraş, Diafra Sakho

Yedekler: Muhammed Şengezer, Ataberk Dadakdeniz, Burak Kapacak, Muhammed Emin Sarıkaya, Furkan Emre Ünver, Santiago Vergini, Allano Lima, Umut Nayir, Çağatay Yılmaz

 MKE ANKARAGÜCÜ:  Johannes Hopf, Erdem Özgenç, Alihan Kubalas, Tiago Pinto, Yalçın Ayhan, Thievy Bifouma, Thibault Moulin, Anton Putsila, İlhan Parlak, Ricardo Faty, Mostapha El Kabir

Yedekler: Korcan Çelikay, Mahmut Akan, Bakary Kone, Sedat Ağçay, Youness Mokhtar, Alessio Cerci, Erdem Şen, Mehmet Sak, Kenan Özer, Olanrewaju Kehinde

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X