Hasta ve yakınlarına grup terapisi

Bursa İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde hasta ve hasta yakınlarına grup terapisi uygulaması yapılarak tedavi desteği sağlanıyor.

Hasta ve yakınlarına grup terapisi

İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Sosyal Hizmet Uzmanı Filiz Er, hasta ve hasta yakınlarına yönelik yapılan grup terapi yöntemiyle fizik tedavi hastalarının tedavisinde olumlu tepkiler alındığını ifade etti.

“Hasta ve hasta yakınlarına yönelik psiko-sosyal bireysel görüşme yolu ile bilgilendirme ve danışmanlık desteğinin yanında grup terapisi uygulaması yapıyoruz” diyen Sosyal Hizmet Uzmanı Filiz Er, haftalık grup terapileri ve sosyal paylaşım grupları gibi organizasyonlarla, hastaların kendilerini yalnız hissetmesinin engellenebileceğini, karşılıklı duygu ve sorunlarını paylaşabileceklerini, hastalık ve karşılaştıkları sorunlar hakkında birbirlerine destek olabileceklerini belirtti.

Rehabilitasyonun temel amacının hastanın bedensel ve sosyal kayıplarını azaltıp fonksiyonel kapasitesini artırmak olduğunu belirten Er, “Terapi seansları sayesinde ve elbette hekimlerimiz, fizyoterapistlerimiz ve hemşirelerimizin çabası ile ayağa kalkma yetisine sahip olan ancak bu hastalarda sıkılıkla karşılaştığımız korku ve endişe nedeniyle tekerlekli sandalye ile dolaşan hastalarımız terapi sonrası walker ile kendi başına yürüme motivasyonunu kazanabiliyorlar. Bazen de hasta yakınlarını hastalardan ayrı alarak 5 hafta süren terapi uyguluyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X