‘Hastalar baş tacımız’

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın 26 Ekim Dünya Hasta Hakları Günü nedeniyle hastanede yatarak tedavi gören hastaları ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

‘Hastalar baş tacımız’

Prof.Dr.Aşkın, “Hasta hakları konusunda hassasiyet gösteren gelenekten geliyoruz. Eskiden şifahane denilen hastanelerde çiçek bahçeleri oluşturulur, müzik dinletisi yapılır, özel programlar uygulanırdı. Böylesi bir geleneğe sahip olan bir ülke olarak hasta haklarını somut olarak göstermek, sağlık hizmetinin verildiği her yerde, sağlık hizmetini alan herkesin faydalanmasını, hak ihlallerinden korunmasını, gerekirse hukuki yollara başvurabilmesini sağlamak amacı ile 1998 yılında Bakanlığımız tarafından Hasta Hakları Yönetmeliği yayınlandığı.Vatandaşlarımız BİMER, SABİM, CİMER, Dilek ve Şikayet Kutuları ya da Hasta Hakları Birimlerine bizzat ulaşarak görüş, öneri, istek ve şikayetlerini bildiriyorlar. Hastalarımız bizim baş tacımız. Şikâyet ve öneri kutularından gelen başvuralar sayesinde pek çok noktada iyileştirme yapmamıza vesile oluyorlar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X