Hastaların elektriği kesilmeyecek

EPDK, yaşamlarını elektrikli cihazlara bağlı sürdüren vatandaşların, genel elektrik kesintisinden veya borcun ödenmemesi nedeniyle yapılan elektrik kesintilerinden muaf tutulması kararı aldı.

Hastaların elektriği kesilmeyecek

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) evlerinde diyaliz destek ünitesi ve solunum cihazı gibi yaşamsal öneme sahip cihazlar bulunan vatandaşların elektrik kesintilerinden mağdur kalmaması için dağıtım şirketlerine yazı gönderdi.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz Yılmaz,konu ile ilgili yaptığı açıklamada, evlerinde yaşamsal öneme sahip cihazlar bulunan vatandaşlardan, elektrik kesintileri, borcun ödenmemesi ya da sehven kesinti nedeniyle EPDK’ya şikayetlerin geldiğini belirtti. Bu kapsamda elektrik dağıtım şirketlerine yazı gönderdikleri bilgisini veren Yılmaz, vatandaşların bu kesintiler nedeniyle mağdur edilmemelerini istediklerini vurguladı.

ŞAKAYA GELMEZ

Dağıtım şirketlerinden, vatandaşların mağdur edilmemesi için azami özenin gösterilmesini istediklerini belirten Yılmaz, “Bu iş şakaya gelmez. İnsan hayatı kutsaldır ve vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekir. Diyelim ki bu durumda olan bir abone borcunu ödeyemedi, mevzuattaki şartlar oluştu ve elektrik kesintisi yoluna gidildi. Bu durum telafisi imkansız zararlara yol açabilir. EPDK olarak bu duruma kayıtsız kalamayız” dedi.

VERİ TABANINA KAYDEDİLSİNLER

Yılmaz, bu tip aboneler için elektriğin sürekliliğinin sağlanmasının her şeyden önce bir sosyal sorumluluk olduğunu vurgulayarak, “Yazdığımız yazıda bu durumdaki abonelerin şirket veri tabanında kaydedilmesi, adreslerinin saha ekipleri tarafından kolaylıkla ayırt edilebilmesini sağlayacak önlemler alınmasını ve bu abonelerin kullandığı elektrik için yapılacak kesinti uygulamaları konusunda azami ölçüde dikkatli olunmasını istedik” diye konuştu. Sehven kesintilerin bu aboneler için asla yaşanmaması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, dağıtım şirketlerinden gerekli önlemi almasını beklediklerini kaydetti

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X