Hastaların malzemeleri kolaylıkla alınabilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Opr. Dr. Orhan Koç, SGK Bursa İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen “5. Bursa Evde Sağlık Hastalarında Beslenme Sempozyumu”na katıldı. Koç, yaptığı konuşmada, beslenmenin SGK açısından önemli olduğun

Hastaların malzemeleri kolaylıkla alınabilecek

HİZMETİN SUNULMA ŞEKLİ DEĞİŞİYOR

Yatalak hastalar için iadeli veya iadesiz cihazların verildiğine dikkati çeken Orhan Koç, şunları kaydetti:

“Yatalak hasta için hasta bezini SGK ödüyor. Ancak buna erişilmesi için önce bu bezin satın alınması sonra da fişi veya faturası Sosyal Güvenlik Merkezine teslim ederek parası geri alınabiliyor. Aynı şekilde buna benzer diğer ürünler de alınıyor, daha sonra parasını geri almak için de zaman ve kaynak harcanıyor. 2017’de bu hizmetin sunulma şeklini değiştiriyoruz. Vatandaşımız sağlığa ve cihazlarla sarf malzemelerine erişim konusunda mağduriyet yaşamayacak. Tıpkı ilacı aldığı gibi eczaneden veya medikal malzeme satan firmadan ihtiyaçlarını alacak. Vatandaş tekrar geri ödeme kuruluşuna gelip harcadığı parayı geri almaya uğraşmayacak. Bu, vatandaşa dokunan SGK anlayışının bir gereği zaten. Bunu 1 Ocak itibarıyla başlatıyoruz. 4 bine yakın medikal firma var. Bunlarla sözleşme yapacağız. Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlı medikal firmalarla anlaştığımız zaman sonda, hasta bezi gibi hastaların ihtiyaçları olan ürünler oradan alınacak ve ikinci bir işleme gerek kalmadan bunlara erişilecek.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X