Hastane binası hızla yükseliyor

Yenişehir’de sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi amacıyla yapımına başlanan yeni Devlet Hastanesi’nin yüzde 30’luk bölümü tamamlandı. Hastanenin önümüzdeki yıl 23 Nisan’a kadar hizmete açılması planlanıyor.

Hastane binası hızla yükseliyor

GÜRHAN ADANA 

Geçen nisan ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla temeli atılan Yenişehir Devlet Hastanesi’nin yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Belediye Başkanı Süleyman Çelik, yapımı planlanan biçimde sürdürülen projenin yüzde 30’luk bölümünün tamamlandığını söyledi.     

Bakan Müezzinoğlu’nun hastane binasının yapımının tamamlanması konusunda, müteahhit firmadan gelecek yıl 23 Nisan’a söz aldığını hatırlatan Başkan Çelik, ‘Toplam 5 bloktan oluşan hastanemizin inşası tüm hızıyla devam ediyor. Bugün itibariyle temel kısmı tamamen bitmiş olan yapıda, E bloğun kaba inşaatı tamamlanmış durumda. Şu an yüzde 30 nispetinde tamamlanan yapının havalandırma boruları ile tavan sistemi çalışmaları sürüyor. Eylül sonu itibariyle tüm blokların kabası, yıl sonu itibariyle de cephe, çatı, duvar işçiliklerinin bitirilmesi hedeflenmektedir’ diye konuştu. 

33 MİLYON TL’YE MAL OLACAK

 

33 milyon TL’ye mal olacak hastane binasında 5 ameliyathane ve 20 polikliniğin yer alacağını belirten Çelik, ’19 bin 705 metrekarelik arsanın 15 bin 586 metrekarelik bölümüne inşa edilecek yeni hastane binası yoğun bakım odası dahil olmak üzere 86 yatak kapasiteli olacak’ dedi. 

Yenişehir’in Bursa yolu çıkışındaki hastane binasının hizmete girmesiyle birlikte ilçedeki sağlık hizmetlerinin kalitesinin artacağını anlatan Çelik, ilçenin sağlık altyapısında büyük bir iyileşme yaşanacağını ifade etti. Çelik, bu projenin hayata geçmesiyle birlikte hem Bursa’daki hastanelerin yükünün hafifletilmesi, hem vatandaşlara bulundukları yerde en iyi hizmetin verilebilmesinin sağlanacağını kaydetti.

 

MÜEZZİNOĞLU SÖZÜNÜ TUTTU

Bakan Müezzinoğlu’nun 2015 yılında ilçeye gelerek Huzurevi’nin açılışını gerçekleştirdiğini hatırlatan Başkan Çelik, ‘Bakanımız o gün yeni bir hastane yapımı konusunda gerekli tüm destekleri vereceklerini söylemişti. Bakanımız sözünü tuttu ve kendisinin büyük desteklerini aldık. Bakanımızı Yenişehirliler asla unutmayacaklar. Ayrıca Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ve tüm teknik personeline, İl Sağlık Müdürümüz Özcan Ak ve ekibi ile inşaatın bu aşamaya gelmesinde emeği geçen müteahhit firma yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Allah kaza bela vermeden inşaatın tamamlanmasını nasip etsin’ diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X