Hastane çalışanlarına tüberküloz eğitimi

Özel Medicabil Hastanesi, bünyesindeki personele ‘Tüberküloz Enfeksiyonu’ eğitimi verdi.

Hastane çalışanlarına tüberküloz eğitimi

Uzm. Dr. Özhan Kula tarafından verilen seminerde Tüberküloz Enfeksiyonu konusu masaya yatırıldı. Tüberküloz’un insanlık tarihinin bilinen en eski hastalıklarından biri olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Özhan Kula, Tüberküloz’un dünyada halen en ölümcül hastalıklardan biri olduğunu söyledi. 

Tüberküloz hastalığına etken olan basilinin keşfedilmesinin üzerinden 125, etkin tedavisinin bulunmasının üzerinden de 60 yıl geçmesine rağmen günümüzün en önemli hastalıklarından biri olma özelliğini koruduğunu dile getiren Kula, “Tüberküloz, erişkinlerde bulaşıcı hastalıklardan ölümün ikinci nedenidir” şeklinde konuştu. Dünyada her yıl 2 ile 2,5 milyon kişinin tüberküloz hastalığından öldüğünü hatırlatan Uzm. Dr. Özhan Kula, “Türkiye’de bu yüzyılın ilk yarısına kadar Tüberküloz ciddi bir ölüm nedeniydi. Yürütülen yoğun çalışmalar sonucunda Tüberküloz artık ciddi bir ölüm nedeni olmaktan çıktı” diye konuştu. Türkiye’de 10 ile 20 milyon arası bir nüfusun vücutlarında Tüberküloz mikrobu taşıdığını söyleyen Uzm. Dr. Kula, Bursa’da yüzde 40 oranında Tüberküloz vakasına rastlandığını da dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X