Hastane personeline işaret dili eğitimi

Mudanya Devlet Hastanesi’nde görevli personele, konuşma ve işitme engelli vatandaşlara hizmet vermek ve sorunlarını anlatma konusunda yardımcı olmak amacıyla işaret dili eğitimi verildi.

Hastane personeline işaret dili eğitimi

ÖMER BİLİK

 

Muradiye Halk Eğitim Merkezi İşaret Dili Öğretmeni Emine Biçim, 32 saat süren 8 derslik programla doktor ve personele işaret dili dersi verdi. İşitme ve konuşma engelli vatandaşların hastanede sorunlarını anlatabilmeleri için doktor, hemşire, sağlık ve hastane personelinden 50 kişiye eğitim verildiğini belirten Emine Biçim, “Amacımız hastaneye gelen duyma ve konuşma engellilerin dertlerini dinleyip anlayabilecek kadar doktor ve personele işaret dilini öğretip bu tür insanlara yardımcı olmalarını sağlamak” dedi.

Mudanya Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Mete, hastaneye müracaat eden işitme ve konuşma engelli vatandaşlarla iletişimi takım çalışması olarak yürütmek için uzman hekim, hekim, diş hekimi, eczacı, hastane yöneticisi, hemşire, ebe, memur, hasta kayıt personeli olarak işaret dilini öğrenmek için çalışma başlattıklarını söyledi. Kurs bitiminde katılımcılara belgeleri verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X