Hastanede katliam: 30 ölü

Afganistan’da doktor önlüğü giyen DEAŞ militanları dün başkent Kabil’deki en büyük askeri hastaneye saldırı düzenledi. Saatler süren çatışmanın ardından 30 kişi yaşamını yitirirken, terör örgütünün Hindistan’daki bombalı eyleminde de 10 kişi yaralandı.

Hastanede katliam: 30 ölü

Afganistan’ın başkenti Kabil’de bir askeri hastaneye radikal İslamcı terör örgütü DEAŞ mensubu saldırganlar tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucunda 30’dan fazla kişi öldü, 50 kişi yaralandı.

Saldırı dün sabah bir militanın 400 yataklı Serdar Davud Hastanesi’nin güney kapısında intihar saldırısıyla başladı. Bunun ardından sağlık çalışanı gibi beyaz önlük giymiş 4 militan hastane yerleşkesine girdi. Saldırganların hastanenin ikinci ve üçüncü katlarına silahlar ve el bombalarıyla çıkarak, etrafa ateş açtıkları belirtildi. 

Bunun üzerine Afgan komandoların hastanenin çatısına inerek militanlarla çatıştıkları açıklandı.  Dışarı çıkmayı başaran bir hastane çalışanı gördüğü saldırganın ‘beyaz önlük giydiğini ve kalaşnikofla korumalar, doktorlar ve hastalar da dahil olmak üzere insanların üzerine ateş açtığını’ söyledi.

BİR SALDIRI DA HİNDİSTAN’DA 

Bu arada terör örgütü DEAŞ’ın saldırıları Hindistan’a da sıçradı. Madhya Pradesh eyaletindeki Jabri tren istasyonunda gerçekleşen bombalı saldırıda 10 kişi yaralandı. Patlamanın ardından harekete geçen emniyet güçleri, birden fazla noktada eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 8 örgüt mensubu tutuklandı, biri ise ölü ele geçirildi.

 

Emniyet güçlerinin Uttar Paradesh eyaletinde düzenlediği öperasyonda ise örgütün Hindistan’daki sorumlularından biri olduğu belirtilen ‘Seyfullah’ isimli militanın da yakalandığı bildirildi. Bir örgüt üyesinin ölü ele geçirildiği eve yönelik 12 saatlik operasyonda, çok sayıda silah ve mühimmatın yanı sıra patlayıcı yapımında kullanılan materyaller bulundu. 

ABD’li ve Iraklı yetkililer, DEAŞ lideri Bağdadi’nin çatışmaların yoğunlaştığı Musul’u terk ederek çöldeki DEAŞ sempatizanı köylerde siviller arasında saklanmaya gittiğini öne sürdü.

 İstihbarat kaynakları, örgütün lider kadrosundan resmi bir mesaj yayımlanmaması ve Musul’daki toprak kaybının Bağdadi’nin kentten ayrıldığına işaret ettiğini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X