Hastanede katliam

Pakistan’da silahlı saldırıya uğrayan avukatın kaldırıldığı hastanede patlama meydana geldi. Olayda 70 kişi hayatını kaybetti, Taliban’ın üstlendiği saldırıda 120 kişi de yaralandı.

Hastanede katliam

Pakistan dün iki önemli saldırıyla sarsıldı. Ülkenin güneybatısındaki Belucistan eyaletinin başkenti Kuetta’da Baro Başkanı Bilal Enver Kasi dün sabah erken saatlerde işe gitmek üzere evinden ayrıldığı sırada, kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Ardından Kasi’nin arkadaşları, Baro Başkanı’nı hastanedeki Acil Servis’e getirdi. Bu sırada büyük bir patlama meydena geldi. Patlama sırasında, avukatı ziyaret etmek isteyen çok sayıda meslektaşı ve gazetecinin de hastanede bulunduğu öğrenildi. Saldırıda 70 kişi öldü 120 kişi de yaralandı. Görgü tanıkları bir intihar bombacısının avukatların arasında üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdiğini öne sürdü. Ancak polis yetkilileri saldırının ardından çevrede bulunanlara ateş edildiğini açıkladı.

TALİBAN ÜSTLENDİ

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, kınadığı saldırı nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu söyledi. 

Belucistan eyalet Başkanı Sanaullah Zehri da, olayın bir intihar saldırısı olduğunu açıklarken, katliamı Pakistan Talibanına bağlı Cemaat-ül Ahrar örgütü üstlendi.

Ketta kentinde, son haftalarda birkaç avukat ayrılıkçı isyancıların düzenlediği saldırılarda hayatlarını kaybetmişti.

İran ve Afganistan’a komşu Belucistan, güvenlik bakımından Pakistan’ın en sorunlu bölgelerinin başında geliyor. Güvenlik güçlerince düzenlenen yoğun operasyonlara rağmen bölgede birçok militan örgüt faaliyet gösteriyor. Aşırı görüşlü Sünni gruplar Şiileri hedef alıyor. Taliban unsurları ise devlete ait kurumlara saldırılar düzenliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X